Úlohou politikov je vytvoriť štát, v ktorom sa občania cítia ako doma, vyhlásili Bugárovci
01 | 09 | 2019 I TASR

Úlohou politikov je vytvoriť štát, v ktorom sa všetci jeho občania bez rozdielu národnosti cítia ako doma. Pri príležitosti Dňa Ústavy SR to pre TASR uviedla koaličná strana Most-Híd.


"Ústava je jedným zo základných kameňov pre zabezpečenie rovnakých práv a povinností, ale aj pocitu rovnosti. Poslanci strany Most-Híd k ústave vždy pristupujú zodpovedne. Sú presvedčení, že politici by zmenu ústavy nemali využívať na získanie politických bodov," uviedla hovorkyňa strany Klára Debnár.

Dňom Ústavy SR si verejnosť v nedeľu pripomína najvyššie postavený právny predpis krajiny. Skladá sa z preambuly a deviatich hláv. Prvý september, keď ústavu v roku 1992 schválil parlament, je štátnym sviatkom. Prijatiu základného zákona štátu predchádzalo júlové prijatie Deklarácie Slovenskej národnej rady o zvrchovanosti SR.

Označenie Národná rada som pre slovenský parlament navrhol ja, tvrdí Hrnko
Záverečnú redakciu textu Ústavy SR robili 27. augusta 1992 Vladimír Mečiar, Ivan Gašparovič, Milan Čič, Jozef Moravčík, Milan Sečánsky (všetci HZDS), Ľubomír Fogaš (SDĽ) a Anton Hrnko (SNS). Hoci Gašparovič pôvodne navrhoval, aby sa slovenský... Čítať ďalej
01 | 09 | 2019 | TASR