Podľa SMK ak Bugár nebude na spoločnej kandidátke, nemusí byť na nej ani ich líder
26 | 08 | 2019 I TASR

Ak predseda Mosta-Híd Béla Bugár nebude na spoločnej kandidačnej listine s mimoparlamentnou SMK, predseda SMK a ďalší dvaja predstavitelia sú tiež ochotní odstúpiť z kandidátky. Pre TASR to uviedol tlačový tajomník SMK Róbert Králik po pondelkovom rokovaní predsedníctva strany. Strany o možnej koalícii do budúcoročných parlamentných volieb rokovali ešte minulý týždeň.


Podľa Králika SMK požadovalo, aby ani jeden z lídrov oboch strán neviedol kandidátku, na čo Bugár reagoval, že na nej ani nemusí byť. "Ak Republiková rada Mosta-Híd odsúhlasí, že pán Bugár nebude na kandidátke, tak predseda SMK József Menyhárt a bývalí predsedovia József Berényi a Pál Csáky sú ochotní nebyť súčasťou kandidačnej listiny," povedal pre TASR Králik s tým, že Csáky sa ešte ani nerozhodol, či kandidovať.

Pellegrini ukázal, že je stále pod tlakom svojho straníckeho šéfa Roberta Fica
Predseda vlády SR Peter Pellegrini podľa politológa Grigorija Mesežnikova ukázal, že je stále pod tlakom svojho straníckeho šéfa Roberta Fica. Ako uviedol pre agentúru SITA, premiér sa nachádza medzi dvoma mlynskými kameňmi, keďže na jednej strane... Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | SITA


SMK sa tiež na svojom pondelkovom predsedníctve uznieslo na tom, že bude trvať na obsadení miest na kandidačnej listine prípadnej koalície v podiele 50 na 50. Nesúhlasí s podielom 70 ku 30, ako to podľa Králika navrhoval Most-Híd.

Republiková rada Mosta-Híd bude rokovať v pondelok podvečer. Rokovania s SMK o možnej koalícii chcú uzavrieť do konca augusta.

Most-Híd už minulý týždeň avizoval, že do volieb pôjde spoločne s mimoparlamentnou Maďarskou kresťanskodemokratickou alianciou (MKDA-MKDSZ). Vládny Most-Híd už dávnejšie rokoval aj s mimoparlamentnou stranou Maďarské fórum, Šancou, Rómskou iniciatívou Slovenska a Slovenskou konzervatívnou stranou.

OĽaNO chce mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery premiérovi
Hnutie OĽaNO začne v utorok (27. 8.) zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, na ktorej chce vysloviť nedôveru predsedovi vlády Petrovi Pellegrinimu (Smer-SD). Uviedlo to v reakcii na vyjadrenia premiéra, ktorý... Čítať ďalej
26 | 08 | 2019 | TASR