ŠPORT: Slovenkské volejbalistky sa Fínkam revanšovali za prehru z nedele, v Nitre zvíťazili 3:1
19 | 08 | 2019 I SITA

Slovenské volejbalové reprezentantky triumfovali v pondelňajšom druhom zo série troch medzištátnych prípravných duelov proti súperkám z Fínska 3:1 (-22, 16, 23, 22). Odčinili tak zaváhanie z nedeľňajšieho duelu, rovnako v Nitre (1:3).


Po úvodnom dejstve, ktoré vyhrali hráčky zo severu Európy 25:22, prevzali taktovku do rúk zverenky trénera Marca Fenoglia. Ďalší set "ukoristili" pre seba po jednoznačnom priebehu (25:16) a vyrovnali stav stretnutia. Priebeh druhého setu Slovenky "nakopol". V treťom zvládli dramatickú koncovku (25:23) a dominovali aj vo štvrtom, ktorý napokon znamenal ich víťazstvo.

"Dnes som spokojný. Zvlášť preto, že sme nastúpili s inou základnou zostavou než včera. Som rád, že na majstrovstvá Európy ideme s družstvom 14 pripravených hráčok, to je pre tím veľmi dôležité. Dnes sme hrali dobre, dievčatá bojovali, odovzdali sto percent a som s nimi spokojný. Odviedli naozaj dobrý výkon," uviedol kouč tímu SR Fenoglio prostredníctvom oficiálneho webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Posledný prípravný zápas proti Fínkam je na programe v utorok o 20.00 h v Bratislave, bude sa však hrať bez prítomnosti divákov. Po stretnutí budú mať Slovenky iba dva voľné dni.

Už od piatka sa predstavia fanúšikom na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, kde odohrajú všetkých päť zápasov základnej D-skupiny majstrovstiev Európy proti Španielkam, Švajčiarkam, Bieloruskám, Nemkám a Ruskám. Zo skupiny postúpi do osemfinále štvorica najlepších tímov.

ŠPORT: Sagan má ďalšieho vyzývateľa, Kazach Lucenko chce získať titul svetového šampióna
Kazašský cyklista Alexej Lucenko ovládol minulotýždňové preteky Arctic Race of Norway, keď v celkovej klasifikácii zdolal o jedinú sekundu Francúza Warrena Barguila. Dvadsaťšesťročný jazdec tímu Astana ukázal na severe Európy dobrú formu a udržať... Čítať ďalej
19 | 08 | 2019 | SITA