TRAGICKÉ: Čo sa stalo Chandlerovi zo seriálu Priatelia? Krutý osud Matthewa Perryho!
18 | 08 | 2019 I Aneta Leitmanová

Amerického herca Matthewa Perryho, ktorý 19. augusta oslávi päťdesiatku, po celom svete preslávila rola Chandlera v televíznom seriáli Priatelia. Od roku 2004, keď sa skončilo natáčanie seriálu Priatelia, hral Perry v niekoľkých filmoch a mal tiež hlavnú úlohu v krátkom seriáli Studio 60.


Odštartovať úspešnú kariéru po seriáli Priatelia, tak ako to napríklad dokázala jeho kolegyňa Jennifer Aniston, sa mu ale zatiaľ nepodarilo.

Rodák z Williamstown v štáte Massachusetts Perry sa po niekoľkých rolách v sitcomoch prvýkrát presadil pri filme v roku 1988, kedy si zahral jednu z menších rolí v snímke Jimmy Reardon s River Phoenixom. Veľký prielom v jeho kariére to však neprinieslo, naďalej zostával hercom druhoradých rolí v televíznych projektoch.

Zlom v jeho kariére nastal až v roku 1994, kedy bol vybraný do jednej z hlavných rolí seriálu o skupine mladých Newyorčanov, ktorý sa zrodil v hlavách scenáristov Davida Cranea a Marty Kauffmanovej. Seriál Priatelia (Friends) sa od svojho prvého uvedenia na obrazovky stal kultúrnym fenoménom.

To sa odrazilo aj v honorároch hlavných postáv - keď natáčanie začínalo, brali herci 22.500 dolárov za diel, v deviatej a desiatej sezóne si tak každý z hercov, ktorí o honorároch vyjednávali spoločne, prišiel už na milión dolárov za epizódu.

Po skončení nakrúcania seriálu sa však Perry, ktorý už v čase nakrúcania bojoval so závislosťami od liekov, alkoholu i drogách, príliš nepresadil. V roku 2000 si ale napríklad zahral po boku hviezdneho Bruce Willisa v snímke Môj sused zabijak. Jeho zatiaľ posledným filmom je komédia Znovu sedemnásťročný z roku 2009.