ŠOK: Kráľovná Alžbeta porušila prvý krát v histórií protokol! Čo sa stalo?
15 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Ešte nikdy v živote sa nestalo, aby sa kráľovná vzoprela svojim zásadám, protokolu. Hoci na trón zasadla už v roku 1952. Teraz nastal v jej správaní veľký a nečakaný obrat! Informoval server 1.pluska.sk.


Porušenie protokolu po dlhých rokoch panovania by od nej čakal asi len málokto. Podľa britského denníka Express sa kráľovná už viac nemôže pozerať na politickú situáciu v krajine, bez toho, aby povedala svoj názor. Ten ale nie je práve pozitívny. Kráľovná totiž vyjadrila hlboké sklamanie zo súčasného politického nastavenia v Británii a kritická bola aj k sebe. Narazila totiž aj na svoju "neschopnosť vládnuť", ako uvádza web Jeden Deň Plus.

O brexite prehovorila Alžbeta II. prvýkrát na súkromnej akcii po referende, krátko po rezignácii Davida Camerona , bývalého predsedu vlády Spojeného kráľovstva. Jej roztrpčenie z vývoja krajiny v posledných rokoch ešte zosilnelo. "Myslím, že sa naozaj bojí. Počul som, ako hovorí o tom, ako je z našej krajiny sklamaná a o tom, ako nemôže vzhľadom na brexit vôbec nič zmeniť. Bola naozaj podráždená, "povedal pre denník tajný zdroj.

Britská kráľovná vymenovala Johnsona za nového premiéra
Novozvolený líder britskej Konzervatívnej strany Boris Johnson sa stal v stredu oficiálne premiérom po tom, ako prijal od kráľovnej Alžbety II. poverenie na zostavenie novej vlády. Informovali o tom britské stanice Sky News a BBC. Čítať ďalej
24 | 07 | 2019 | TASR