Slobodník oddnes čerpá pracovnú rehabilitáciu
13 | 08 | 2019 I SITA

Šéf Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Bernard Slobodník oddnes čerpá pracovnú rehabilitáciu. Pre agentúru SITA to uviedlo komunikačné oddelenie Prezídia Policajného zboru.


Pracovná rehabilitácia môže byť podľa zákona poskytnutá osobe, ktorá má v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania pokles pracovnej schopnosti, ak podľa posudku posudkového lekára možno predpokladať jej opätovné zaradenie do pracovného procesu.

Slobodník, ktorý je na čele Národnej jednotky finančnej polície od roku 2014, hovoril v minulotýždňovom rozhovore pre Denník N o zámere odstúpiť z funkcie. Povedal tiež, že má v úmysle úplne odísť z polície. „V krátkom čase urobím rýchle rozhodnutie," uviedol.

V minulosti bol Slobodník kritizovaný opozičnými politickými stranami, napríklad pre to, že daroval finančný dar strane Smer-SD. Tiež mu vyčítali napríklad údajné styky s albánskou skupinou Kukuliovcov.

Policajný prezident Milan Lučanský v tejto súvislosti reagoval, že podozrenie z prepojenia Slobodníka na albánsku mafiu už pred rokmi preveroval Úrad inšpekčnej služby na základe anonymu. „Prepojenie sa nepotvrdilo, čo už bolo v minulosti medializované niekoľkokrát," zdôraznil.

Podla Hliváka ÚVO chce zvyšovať transparentnosť a rozširovať súťaž, nie ju zužovať
Úrad pre verejné obstarávanie chce zvyšovať transparentnosť obstarávaní a rozširovať súťaž, nie ju zužovať. Uviedol to predseda ÚVO Miroslav Hlivák na sociálnej sieti v reakcii na vyjadrenie predsedu Národnej rady (NR) SR Andreja Danka (SNS). Danko... Čítať ďalej
13 | 08 | 2019 | TASR