KRIMI: Kvôli zlodejom musela samospráva odstrániť z lávok kvetinovú výzdobu
10 | 08 | 2019 I SITA

Mesto Poprad odstránilo v uplynulých dňoch z lávok v rámci cyklotrasy v jeho centre kvetinovú výzdobu. Rozhodlo sa tak potom, ako sa na časť z nej ulakomili zlodeji.


Z mostov zmizlo od mája spolu sedem kvetináčov. „Vzhľadom na to, že máme pokročilé letné obdobie, je náročné túto kvetinovú výzdobu vysádzať a opätovne ju znovu inštalovať na lávky, navyše to mesto stojí nemalé finančné prostriedky,“ vysvetlila vedúca odboru výstavby na mestskom úrade Kristína Horáková.

Samospráva umiestnila kvetinovú výzdobu na lávky v rámci cyklistického chodníka a sprístupnila začiatkom mája.

KRIMI: Pri protidrogovej akcii zadržali a obvinili 22-ročného dílera
Policajti pri protidrogovej akcii s názvom Šuhaj zadržali v Trnave štyri osoby. Počas akcie v utorok spravili Kriminalisti okresného riaditeľstva v Trnave domovú prehliadku bytu na Golianovej ulici a dve prehliadky áut. Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | SITA


„Keďže išlo o mohutné konštrukcie mesto sa snažilo tento konštrukčný prvok zjemniť, a to tak, že na lávky umiestnilo závesné kvetináče s bohatou kvetinovou výzdobou,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Jarmila Hlaváčová, podľa ktorej slúžila výzdoba ako estetický doplnok a vytvárala krajšie prostredie pre obyvateľov aj návštevníkov mesta.

Mestská polícia už podľa jej náčelníka Mariána Gardoša prijala opatrenia na zabránenie krádeže týchto kvetináčov a rovnako opatrenia na odhalenie páchateľa či páchateľov.

„Chceli by sme poprosiť aj občanov, aby v prípade, že dochádza k poškodzovaniu či už mestského alebo akéhokoľvek iného majetku, túto skutočnosť okamžite nahlásili na linku mestskej polície 159 a z našej strany budú okamžite prijaté adekvátne opatrenia,“ doplnil.

KRIMI: Podmienka za rozširovanie a prechovávanie extrémistických materiálov pre Simonu z Bratislavy
Trest tri roky odňatia slobody podmienečne za rozširovanie a prechovávanie extrémistických materiálov uložil dnes sudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 24-ročnej Simone Kamasovej z Bratislavy. Súd vyhlásil... Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | SITA