Zle nastavené oddlženie občanov poškodzuje podľa inkasných firiem všetkých
07 | 08 | 2019 I SITA

 Zle nastavené oddlženie občanov poškodzuje všetkých, varuje Asociácia slovenských inkasných spoločností. Opätovne poukazuje na problémy, ktoré spôsobujú benevolentné pravidlá oddlženia na Slovensku. Súdy a Centrum právnej pomoci tak podľa asociácie nepriamo napomáhajú aj pri podvodných oddlženiach.


Tým, že súdy nepreverujú príjmy a celkový majetok dlžníka a ani jeho platobnú schopnosť, oddlžujú sa aj takí, ktorí majú dostatok prostriedkov na úhradu svojich dlhov. "Straty spôsobené podvodnými oddlženiami v konečnom dôsledku znášame všetci občania.

Iniciatíva poľnohospodárov chce ísť do politiky. Tlak ulice nepomáha, hovorí Magdoško
Iniciatíva poľnohospodárov na čele s Patrikom Magdoškom má už po krk protestov. Rozhodli sa preto aktívne vstúpiť do politiky. Pre Aktuality.sk to povedal sám Magdoško. Čítať ďalej
07 | 08 | 2019 | Ivana Sladkovská, Náš Vidiek, redakčný výber


Straty z podvodných oddlžení spôsobujú výpadok príjmov v Sociálnej poisťovni, zdravotných poisťovniach, finančnej správe a v bankovom sektore," konštatuje viceprezident asociácie Pavol Jakubov. Benevolentné nastavenia oddlženia občanov zvyšuje podľa neho objem nesplácaných úverov.

Asociácia oslovila Ministerstvo spravodlivosti SR s návrhom na zmenu pravidiel oddlženia a úpravu postupov pre Centrá právnej pomoci, aby tieto dôkladne preskúmavali prijaté návrhy na oddlženie a dokázali tak zabrániť zneužívaniu oddlžení.

Členovia asociácie v súčasnosti už podávajú žaloby o zrušenie oddlženia na slovenské súdy a budú napádať všetky oddlženia, kde je aj malý náznak podvodného oddlženia. "Máme už prvé rozhodnutia súdov o zrušení oddlženia občanov," dopĺňa Jakubov.