TRAGÉDIA: V japonskom zábavnom parku zomrel v dôsledku vysokých teplôt muž v kostýme
31 | 07 | 2019 I SITA

V Japonsku zomrel v dôsledku vysokých teplôt muž, ktorý zabával ľudí v parku v 16-kilogramovom kostýme. V krajine si vysoké teploty vyžiadali už 11 mŕtvych, pričom za minulý týždeň vyhľadalo pomoc v nemocniciach viac ako päťtisíc obyvateľov.


Dvadsaťosemročný muž skolaboval v zábavnom parku Hirakata v Osake po tom, ako 20 minúť tancoval v kostýme. Zástupcovia zariadenia následne zrušili všetky podujatia, ktoré využívajú ľudí v kostýmoch.

V ten deň dosiahla teplota v parku 33,2 stupňov Celzia, pričom v čase mužovho úmrtia, teda okolo 19:30, namerali 28,7 stupňov Celzia.

Zamestnanec na pódiu stratil vedomie a previezli ho do nemocnice, kde následne zomrel. Majitelia parku sľúbili, že zaistia, aby sa takýto prípad už nestal.

Vlani v júli zomrelo v Japonsku v dôsledku problémov so srdcom súvisiacich s vysokými teplotami počas jedného týždňa 65 ľudí.

TRAGÉDIA V ČESKU: Auto v Humpolci zrazilo kočík, jedno dieťa zomrelo a druhé je vo vážnom stave
Auto v českom meste Humpolec v okrese Pelhřimov v stredu zrazilo kočík, jedno dieťa zomrelo a druhé je vo vážnom stave hospitalizované v nemocnici v Brne. Na mieste zasahujú záchranári a polícia, uviedol spravodajský portál... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | TASR