ZA ĽUDÍ: Vznikajúca strana podáva podnet poslancom NR SR, nepozdáva sa im previerka firmy Bonul
23 | 07 | 2019 I TASR

Vznikajúca strana exprezidenta Andreja Kisku Za ľudí dnes odovzdala podnet pre poslancov Národnej rady SR, aby preverili udelenie bezpečnostnej previerky spoločnosti Bonul.


Uviedol to na tlačovom brífingu zástupca strany Juraj Šeliga s tým, že podľa jeho slov existuje viacero dôvodných podozrení, ktoré naznačujú možnú protiprávnu činnosť súkromnej bezpečnostnej služby. Tú navyše vlastní rodina Bödörovcov, ktorá podľa medializovaných informácií spolupracovala napríklad s Marianom K., ktorý je v súčasnosti obvinený z viacerých trestných činov.

Okrem iných tiež z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Bödörovci sa tiež údajne podieľali na sledovaní novinárov. O ich aktivitách písal aj Ján Kuciak.

AKTUALIZOVANÉ: Most-Híd rokoval s SMK, nová strana nebude. Stretol sa tiež s ďalšími stranami
Vládny Most-Híd rokuje s SMK o prípadnej spolupráci. Diskusie už absolvoval s viacerými stranami. Potvrdil to podpredseda strany Ábel Ravasz s tým, že dohodu nevedia nájsť s Maďarským fórom, ktoré založil odídenec z Mosta-Híd Zsolt Simon. Most-Híd... Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | TASR


"Pred malou chvíľou som podal podnet pre parlamentný osobitný kontrolný výbor na kontrolu činnosti Národného bezpečnostného úradu, aby poslanci preverili, prečo bola udelená bezpečnostná previerka na stupeň "prísne tajné" spoločnosti Bonul.

Podľa nás existuje viacero podozrení tejto spoločnosti a radi by sme počuli vysvetlenie šéfa NBÚ, či môžu takéto firmy disponovať obdobnými previerkami," povedal dnes Šeliga. Poslanci osobitného výboru môžu žiadať od šéfa NBÚ vysvetlenie, pričom potrebné podklady pre úrad vypracúvajú iné bezpečnostné zložky štátu, ako napríklad polícia či Slovenská informačná služba.

Kiskova strana Za ľudí už vyzbierala viac ako polovicu potrebných podpisov
Vznikajúca strana Za ľudí má zatiaľ vyzbieraných viac ako 5000 podpisov. V pondelok to povedal líder strany Andrej Kiska. Na registráciu strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov. Ustanovujúci snem strany sa má konať v septembri. Na ňom chce... Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | TASR