ŠKANDÁL: Bezplatný röntgen? V Petržalke naň môžete zabudnúť, doplatilo na to osemročné dievčatko
03 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Osemročné dievčatko, ktoré si zlomilo ruku, nemá šancu na bezplatné röntgenové vyšetrenie. Ako je to možné?


Matka pre ňu už viac ako dva týždne hľadá bezplatné röntgenové pracovisko v najväčšej mestskej časti Bratislavy - Petržalke. Informácie priniesla TV JOJ.

Rodič s dievčatkom prešiel celkovo štyri ambulantné röntgenové pracoviská. Prvé bolo zavreté, druhé funguje iba čiastočne a v ďalších dvoch sa úkon robí len za poplatok.

KISKA A SPOLUPRÁCA? Sadnime si, podpíšme to, vyzýva lídrov strán. Prišlo aj na "slušnosť"
Exprezident Andrej ​Kiska v utorok zverejnil video na svojej facebookovej stránke, kde hovoril aj o tom, s kým si spoluprácu vie a tiež nedokáže predstaviť. Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | Peter Bachan


"Idete k lekárovi na Fedinovu ale tam rtg nefunguje. Musíte ísť na Strečniansku, ale tam je ďalší problém. Cenník - desať eur za obyčajné a dve eurá za CD," povedala matka pre JOJ-ku.

Tá návštevu lekára odkladá, keďže poplatok za röntgen je kvôli ich finančnej situácii na ňu jednoducho priveľký.

V mestskej časti Bratislava Petržalka je súkromné zdravotnícke centrum a poliklinika na Šustekovej ulici, ktorú JOJ-ka navštívila. "Toto pracovisko funguje v takom útlmovom režime. Funguje tam jedine röntgen, ktorý ma 45 rokov," povedal Juraj Šimko, prevádzkovateľ rádiodiagnostického pracoviska na poliklinike. Stroj podľa jeho slov "môže kedykoľvek prestať fungovať".

Kočner chcel pošpiniť prokurátora, nevyšlo mu to. Biely Mercedes patril nakoniec Zsuzsovej
Marián Kočner hovoril, že si od neho elitný prokurátor Ján Šanta vypýtal luxusné auto - biely mercedes - formou úplatku, ten však tvrdí niečo iné. Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Matka sa teda opýtala Všeobecnej zdravotnej poisťovne, kam má ísť s dieťaťom na bezplatný röntgen.

"Poskytovateľ zdravotnej starostlivosti, na ktorého sa pýtate, s názvom BPB MED, s. r. o., VšZP požiadal o zazmluvnenie RTG pracoviska. Jeho žiadosť evidujeme a posudzujeme," povedala hovorkyňa VšZP Slávka Gáborová.

Tento prípad ale upozornil aj na iný problém. Obe pracoviská prevádzkuje jedna osoba, a kým sa na zastaralom pracovisku röntgenové vyšetrenia preplácajú, zrekonštruované pracovisko je bez zmluvy.

Žiarenie zo starého röntgenu je pritom až 5-násobne vyššie - denne na týchto starých zariadeniach vyšetria 5-násobne viac ľudí. Nové zariadenia tým ostávajú nevyužívané a ich čakárne sú väčšinu času prázdne.

Dankovi to nevyšlo s Lukašenkom, tak na oslavy SNP pozval političku zo sankčného zoznamu EÚ
Predseda Národnej rady Andrej Danko sa snaží "vyžehliť" svoj diplomatický prešľap po svojom. Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | Peter Bachan