Oslava Gotta: Na konci sa mu podarilo všetkých rozplakať! Poznáme detaily
25 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Mnohonásobný držiteľ ocenenia Zlatý Slavík Karel Gott s trojtýždňovým predstihom oslávil svoje 80. narodeniny. V pražskom Divadle Na Jezerce vydržal až do tretej ráno. Ešte pred odchodom sa mu však podarilo všetkých hostí rozplakať.


K okamihu, kedy mnohí potláčali slzy, došlo v samom závere večera. Vtedy totiž oslávenec Karel Gott všetkým hosťom zaspieval svoj veľký hit Když jsem já byl tenkrát kluk. V divadle vydržal celkovo 10 hodín, na miesto prišiel už v päť popoludní.

"Bola naozaj dojemná chvíľa, keď Karel prehovoril o svojom živote, zaspomínal na to, čo prežil. A na konci sme si všetci dali sľub, že sa tu za desať rokov opäť zídeme," povedala Blesku pri odchode speváčka Hana Zagorová.

Kalashnikov predstavil ďalšiu generáciu kamikaze dronu (FOTKY, VIDEÁ)
Skupina Kalashnikov predstavila svoj najnovší prieskumný a útočný dron, ktorý dokáže samostatne lokalizovať a zničiť nepriateľské ciele vo vzduchu, na zemi a vo vode. Čítať ďalej
25 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


"Bolo to krásne. Osobne som mu nestihol popriať, pretože v tom návale gratulantov, keby mu prial každý, tak by ho to asi zabilo," povedal jeho priateľ Ladislav Štaidl. Pri tom, keď hostia oslávencovi zborovo spievali pri odchode jeho hit C'est la vie, už ale nebol.

Nemenej dojímavá scéna nastala v momente, keď sa rozhodli Gottove mladšie dcérky Charlotta a Nellinka prichystať pre otecka prekvapenie, o ktorom nemal ani tušenia. Niekoľko dní pred oslavou s nimi jazdil trénovať vystúpenie na svoj song Abu Dhabi spevák Mikolas Josef. Počas neho Karlove dcéry tancovali. So svojimi staršími dcérami Dominikou a Luciou zapije významné životné jubileum až na rodinnej oslave v lete.

Väčšina hostí chválila Gottovu ženu Ivanu, v ktorej réžii sa celý večer odohrával. Bola to tiež ona, kto na akciu pozval približne tri stovky hostí zo sveta šoubizu. Kvôli boľavému bedrovému kĺbu ho ale musela pri chôdzi podopierať. Gratulantmi mimochodom obdaroval aj sám Karol. Každému odovzdal pri odchode svoje CD s najväčšími hitmi, ktoré vyšlo k jeho jubilejným 80. narodeninám.