NEŠŤASTIE: Poľská turistka utrpela pri páde pomliaždeniny a tržné rany
24 | 06 | 2019 I TASR

Tržné poranenia a pomliaždeniny utrpela v pondelok pri páde počas túry v Západných Tatrách 71-ročná poľská turistka. Pomáhali jej horskí i leteckí záchranári.


Podľa informácií z oficiálnej webovej stránky horských záchranárov sa žena vybrala z poľskej strany na Klin spolu s dvomi členmi rodiny. Počas zostupu smerom do Račkového sedla stratili v hmle orientáciu, zišli zo značeného turistického chodníka a už sa nevedeli dostať späť. Počas prechodu ťažkým skalnatým terénom 71–ročná turistka spadla a utrpela viaceré tržné poranenia a pomliaždeniny v oblasti hlavy, hornej a dolnej končatiny.

UŽ TO VRIE: Truban a Beblavý sa stretli s Kiskom, na leto plánujú programové priority
Na riešenie problémov Slovenska a nových výziev je potrebná spolupráca hodnotovo blízkych politických strán. Zhodli sa na tom predstavitelia koalície Progresívne Slovensko a Spolu Michal Truban a Miroslav Beblavý s lídrom strany Za ľudí Andrejom... Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | TASR


Horskí záchranári požiadali o súčinnosť leteckých záchranárov zo Žiliny. V Žiarskej doline posádka vrtuľníka vysadila lekára a vzala na palubu horského záchranára. Na základe získaných GPS súradníc spoločne smerovali k skupinke Poliakov. Horského záchranára vysadili pri turistoch, ten zranenú ženu ošetril a pripravil na transport. Po evakuovaní z terénu ju v Žiarskej doline odovzdali do starostlivosti lekárovi leteckých záchranárov a vrtuľníkom transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Zvyšných dvoch turistov odprevadil horský záchranár na turisticky značený chodník. "Nakoľko boli obaja bez zranení, pokračovali cez Račkovo sedlo späť do Poľska samostatne," uvádza sa na stránke.