ČAPUTOVÁ IDE DO BRUSELU: Čaká ju stretnutie s kráľom, Junckerom či šéfom NATO
24 | 06 | 2019 I TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok navštívi Brusel, kde sa stretne s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom a generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom. Absolvuje tiež audienciu u belgického kráľa Filipa. Informovala o tom prezidentská kancelária.


Súčasťou programu prezidentky je aj stretnutie a diskusia so Slovákmi žijúcimi a pracujúcimi v Bruseli. Zároveň sa stretne so slovenskými diplomatmi zastupujúcimi Slovensko v Európskej únii a NATO.

Čaputovej cesta do Bruselu je druhá zo série nástupných návštev. Jej prvá cesta viedla do Českej republiky, kde sa stretla s českým prezidentom Milošom Zemanom, predsedami oboch komôr českého parlamentu a krajanmi žijúcimi v ČR. Položila tiež vence k soche generála Milana Rastislava Štefánika a kyticu na hrob niekdajšieho československého a českého prezidenta Václava Havla.

RADÍME: Horúčavy môžu spôsobiť vzplanutie auta, dôležitá je prevencia
Vysoké teploty môžu spôsobiť vzbĺknutie častí auta. Prevenciou môže byť podľa odborníka správne parkovanie, pravidelné čistenie a údržba motora aj predchádzanie rizikovým situáciám. Pri horúčavách je dobré vyhnúť sa parkovaniu na suchých trávnatých... Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | TASR