Čaputová: Ľudia chcú, aby Kiska ostal
09 | 04 | 2019 I Roman Suchý
Čaputová hovorila aj o odchádzajúcom prezidentovi Kiskovi. Ten jej vyjadril podporu ešte pred voľbami. Vo videu, v ktorom minulý týždeň ohlásil vznik svojej strany, Kiska povedal, že „prezidentské voľby sme vyhrali.“ Novozvolená prezidentka to nevníma tak, že Kiska by si privlastňoval jej úspech. Na jeho výrok sa pozerá tak, že vyhrali všetci ľudia, ktorí chceli zmenu: „Vnímala som to ako víťazstvo všetkých ľudí, ktorí sa mi rozhodli dať hlas.“ Informuje dennik N.

Hoci v predvolebnej kampani povedala, že na Kiskovom mieste by už v súvislosti s daňovým deliktom do politiky nešla, jeho rozhodnutie rešpektuje aj pre prieskumy, z ktorých Andrej Kiska vychádza ako najdôveryhodnejší politik: „Pre mňa je kľúčové, že je to politik, ktorý má v prieskumoch najvyššiu dôveru. Je to signál, že má ostať v politike.“

Podľa denníka N, nová prezidentka zatiaľ nevie povedať, či by sa jej koalícia PS, Spolu a Kiskovej novej strany pozdávala, nevie totiž, kto v novej strane bude, a ako bude vyzerať. „Verím, že to bude demokratická, proeurópska sila,“ povedala Čaputová v diskusii.