Dostal sudca odmenu za odsúdenie Kočnera?
25 | 11 | 2021 I Eka Balaškova

Emil Klemanič je sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. V kauze zmeniek odsúdil M. Kočnera a P. Ruska. Pluska upozorňuje na to, že po novom získal nový "flek".

Mieri na najvyšší súd

Návrh na jeho preloženie na post sudcu Najvyššieho súdu dal sám jeho predseda Ján Šikuta. Súdna rada dnes na zasadnutí jeho návrh schválila. Odôvodnil to Klemaničovými sudcovskými skúsenosťami. Klemanič sa tak podľa Plusky ujme funkcie od 15. decembra. Členka Súdnej rady Katarína Pramuková počas rozpravy skonštatovala, že: „Ide o rešpektovaného a skúseného sudcu.“ Už v polovici júna uspel vo výberovom konaní na obsadenie dvoch voľných miest sudcu Najvyššieho súdu pre trestnoprávne kolégium.

Krajcer odkazuje vláde: Hanba vám. Babrákom aj politickým cynikom
"Viaceré strany sa riadia len tým, akých voličov chcú získať a koľko je medzi nimi antivaxerov. Nech idú do čerta s takou politikou. Preberajú na seba zodpovednosť za tie tisícky mŕtvych, z ktorých mnohí umrieť nemuseli. Hanba vám. Babrákom aj... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Už 1. augusta

Sudca Klemanič sa postu mal ujať už v lete. Na trestnoprávnom kolégiu je však dlhodobý podstav sudcov a tak Šikuta Súdnej rade navrhol, aby Klemaniča preložili najskôr od začiatku novembra. Ako pripomína Pluska, Klemanič bol členom senátu ŠTS, ktorý riešil napríklad aj druhú časť kauzy zmeniek s obžalovaným Štefanom Aghom. Ten mal Kočnerovi pomáhať pri falšovaní zmeniek. 12. októbra dostal Agh napokon 13-ročný trest, ktorý zatiaľ nie je právoplatný. Kočnera s Ruskom senát ŠTS pod vedením Klemaniča odsúdil na 19 rokov nepodmienečne. Obaja sa odvolali, Najvyšší súd však rozhodnutie potvrdil.

Lekári a niektoré samosprávy žiadajú zastaviť a dopracovať reformu nemocníc
Lekári a predstavitelia regionálnych samospráv žiadajú Národnú radu SR, aby zastavila a dopracovala návrh reformy nemocníc. Chcú najmä záruku, aby sa nezačalo s reorganizáciou lôžkovej ústavnej starostlivosti dovtedy, kým nebude posilnený systém... Čítať ďalej
25 | 11 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Delíme sa s vami o priestor

Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojim názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!