Mesík: Mediálna bublina - Dr. Piják je v nemocnici, ale vôbec nie na prístrojoch!
18 | 11 | 2021 I Jozef Uhlárik

Počty nakazených koronavírusom sa zvyšujú aj na Slovensku. Nečakaným pacientom v nemocnici sa stal aj známy lekár a odmietač experimentálnej vakcíny doktor Michal Piják. To, čo sa okolo neho deje je však veľmi smutné a pre neho poburujúce.

Využívať chorobu človeka na šírenie poplašnej správy, alebo dokonca zavádzať, je nielen veľmi smutné, ale zároveň nechutné. A práve takéto niečo sa odohráva okolo doktora Michala Pijáka, známeho odmietača vakcíny proti COVID-19 a propagátora lieku Ivermectin, ktorý dostal koronavírus. Portál topky.sk informuje o veľmi ťažkom priebehu jeho choroby, no jeho priateľ doktor Juraj Mesík, ktorý s ním hovoril osobne, to v statuse popiera a spolu odmietajú nafúknuté a účelové správy zámerne skresľujúce skutočnosť.

Žiadne ARO, ani JISka, ani nie je napojený na žiadne prístroje

Doktor Michal Piják je lekárom na bratislavských Kramároch a v prostredí antivaxerov a popieračov koronavírusu je známy a obľúbený. Nie raz tvrdil, že vakcíny nezaberajú, pretože neprešli dostatočnými klinickými skúškami, že spôsobujú mutácie, prípadne, že nie sú dostatočne účinné. „V nemocniciach dnes leží veľa pacientov s klinickými prejavmi závažných nežiadúcich účinkov po vakcinácii, ktorí sú nesprávne diagnostikovaní a aj nesprávne liečení,“ napísal Piják v jednom z komentárov. 

Mesík: Varovali sme vládu pred tým, čo príde, i ako tomu zabrániť. Ani len neodpovedali
"Dnes je tomu presne 11 týždňov čo sme súčasnému premiérovi Hegerovi s MUDr. Pijákom poslali otvorený list so 4 konkrétnymi návrhmi s nulovými nákladmi na odvrátenie jesennej vlny masového zomierania," upozorňuje na sociálnej sieti aktivista Juraj... Čítať ďalej
12 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Podľa portálu topky.sk má Piják ťažký priebeh koronavírusu a jeho stav je mimoriadne vážny. Aktuálne by už mal ležať v bratislavskej Univerzitnej nemocnici na Kramároch, kde pracuje na Internej ambulancii 2. I. internej kliniky. „Je vo veľmi vážnom stave,“ mal portálu prezradiť jeho zdroj. V súčasnosti má vraj dostávať podporu dýchania, ale nejde o umelú pľúcnu ventiláciu. Ako maninstreamové médiá opäť zavádzajú dokazuje v statuse analytik bezpečnostných rizík, vyštudovaný lekár a Pijákov priateľ Juraj Mesík.

Mesík hneď v úvode statusu priznáva, že s Pijákom dlho hovoril a ten ho požiadal, aby uviedol na pravú mieru dezinformácie, ktoré o jeho zdravotnom stave šíria dezinformačné vládne médiá. „Mnohí ste sa pýtali ako sa má a čo sa naozaj stalo, veci sa majú takto: Doktor Piják je hospitalizovaný na covidovej izbe na internom oddelení na Kramároch. Žiadne ARO, ani JISka, ani nie je napojený na žiadne prístroje. Dnes strávil skoro celý deň na centrálnom príjme - okrem iného mu z dôvodov, o ktorých môžeme len špekulovať, ponúkali prevoz do Ružinova, hoci býva len kúsok od Kramárov,“ opisuje stav svojho priateľa Pijáka vyštudovaný lekár a analytik bezpečnostných rizík Juraj Mesík.

Piják varuje rodičov: U tínedžerov je po vakcinácii zvýšené riziko srdcových chorôb!
Očkovanie experimentálnymi vakcínami proti COVID-19 prináša so sebou množstvo rizík a nežiadúcich účinkov, ktoré však tí, ktorí ho tvrdošijne presadzujú odmietajú vidieť. Na pozore by sa však mali mať najmä rodičia chlapcov –... Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Svoje označenie ako „antivaxer“ považuje za urážku zo strany médií

Podľa Mesíka začal Piják pociťovať prvé príznaky ochorenia v piatok a postupne sa vyvíjali ďalšie. „Liečil sa sám dostupnými liečivami - dnes ráno usúdil, že by už bolo vhodné nasadiť monoklonálne protilátky, ktoré sa podávajú v nemocniciach. V priebehu celého dňa ich však ale nedostal - niečo sa okolo nich stále rieši,“ pridáva Mesík. „Nemáte sa ľakať toho že ochorel práve on, hoci propagande sa to veľmi hodí. Dr. Piják na to nevyzerá,  ale má už nejaký vek (74 rokov) a má veľmi závažné komorbidity. Že si napriek tomu nedal pichnúť dávky vírusovej mRNA má svoje konkrétne medicínske dôvody, ktoré presahujú rámec takejto verejnej komunikácie,“ vysvetľuje doktor Mesík, podľa ktorého správanie médií v súvislosti so svojim ochorením označil Piják pojmom „hyenizmus“.

Sudca JUDr. Števík: V právnom štáte neočkovaní nesmú byť za vinníkov kolabujúceho zdravotníctva!
JUDr. Patrik Števík sudca Okresného súdu Bratislava II, člen Združenia sudcov Slovenska, publicista, autor kníh Zrodenie Európy a Zamyslenia otvorene vyjadruje svoj názor k stretu covidových opatrení štátnej moci a základných ľudských práv. Jeho... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ivan Mihale

„Osobne si myslím, že hyenám krivdíme - tohto sú schopní len niektorí ľudia, žiadne zvieratá. Svoje označenie ako „antivaxer“ považuje za urážku zo strany kontrahovaných médií. Únik osobných informácií (a dezinformácií) z nemocnice na Kramároch, aké priniesli médiá, je porušením lekárskeho tajomstva, navyše v tomto kontexte zrejme nielen prečin, ale kriminálny čin. Uvidíme, ako to posúdi prokuratúra,“ píše na záver Juraj Mesík, ktorý svojmu priateľovi doktorovi Pijákovi drží palce a sľubuje, že keď bude mať o ňom nové správy dá opäť vedieť.

Premiér sa na Mesíka a Pijáka s odpoveďou na ich list vykašľal. Odignoroval ich rady a opäť prišlo - umieranie
Východniari by povedali: „I tak še da!“ Lekári Juraj Mesík a Michal Piják napísal pred 6 týždňami premiérovi otvorený list, v ktorom ho varovali pred jesenným nástupom Covidu a navrhovali riešenia ako ho čo najviac zmierniť. Odpoveď im síce dodnes... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

 Ak sa chcete vyjadriť, ak sa chcete s čitateľmi podeliť o svoje pocity a názory - využite naše „blogovisko“. Ak sa nehanbíte za svoju identitu, ak si myslíte, že viete svojím názorom osloviť a ak dodržíte etické princípy tvorby blogera - náš priestor na stránke hlavnydennik.sk je aj váš!