Hanba! Hanba! A ešte raz Hanba! Trnavský zápas so Slovanom sa inak ani zhodnotiť nedá (VIDEO)
18 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Futbalové derby zápasy medzi Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava bývajú vyšpikované do kosti nielen na tribúnach, ale aj na ihrisku. To, čo sa udialo na nedeľnom šlágri našej „superligy“ však nemalo s futbalom, respektíve s fanúšikovstvom aleže vôbec nič spoločné.


Kto čakal v nedeľu v Trnave oslavu futbalu ten musel byť poriadne sklamaný. Nielenže nevidel žiadnu oslavu, ale jeho doslova kar. Po tom, čo stvárali vraj „fanúšikovia“ z oboch táborov bol hnus a vidieť to aj na videu na YouTube. Hnus, ktorý sa na našich štadiónoch nesmie opakovať. A tvrdo by za to mali pykať oba kluby, lebo o toto sa postarali „priaznivci futbalu“ z Trnavy i Slovana.
Maskovaní „priaznivci futbalu“ a primitívi vyháňajú z tribún slušných ľudí

Normálny človek sa zamyslí nad tým, či má vôbec zmysel chodiť na takéto zápasy, v ktorých ide doslova o zdravie a o život. A už vôbec nie so svojimi deťmi či s rodinkou. Takže takto nám títo „priaznivci futbalu“ vyháňajú normálnych a slušných ľudí zo štadiónov, a tak demotivujú deti chodiť sa dívať na svoje futbalové idoly. Na zamyslenie je však toho oveľa viac. Ale pozrime sa na to pekne po poriadku:

1 – Kamerový systém. Načo máme na štadiónoch kamerové systémy? Však tie sú vraj povinné. Ak ich tam máme, sú funkčné? A ak sú funkčné, prečo sa nevyužívajú? Ak funkčné nie sú, prečo? Kto to pred štartom ligy kontroluje? Zrejme Slovenský futbalový zväz. Takže aj ten, ak nie je kamerový systém funkčný má za ušami a žiadne výhovorky, že za všetko môže usporiadateľská služba mu nepomôžu. Ak by tam totiž bol, zrejme by sa niektorí výtržníci opoznať a následnej aj potrestať dali. Takí by mali potom mať niekoľkoročný, ak nie doživotný, zákaz vstupu na štadión kde hrá „jeho milovaný“ tím.

Futbalové derby Trnava- Slovan sa ukončilo pre výtržnosti (VIDEO)
Šláger 11. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava sa v nedeľu nedohral. Hlavný rozhodca Filip Glova ho predčasne ukončil po dlhej prestávke, ktorú spôsobili výtržnosti fanúšikov, informoval... Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Ján Papuga


2 – Usporiadateľská služba. Na štadióne určite bolo kopec usporiadateľov, a tak sa zrejme každý spýta, prečo si neplnili svoje povinnosti a neavizovali prítomnej, ale dobre ukrytej polícii, že sa čosi chystá? Ako je možné, že sa údajne dostali do sektoru hostí domáci ultras? Majú azda medzi usporiadateľmi svojich ľudí, ktorí im umožnili nielen toto, ale aj prepašovanie pyrotechniky a kameňov, ktorými hádzali po nenávidených hosťoch, na štadión? Ak áno, čo v nej potom takíto ľudia robia?

3 – Polícia. Kde bola ukrytá polícia keď „divosi“ z oboch táborov vybehli na hraciu plochu, naháňali sa po nej a mlátili sa na nej hlava nehlava niekoľko dlhých minút? Ako to, že nemala polícia svojich ľudí, ktorý by dávali pozor na to, čo sa na tribúnach deje aj pri usporiadateľoch a spolu koordinovali aby tam bol v rámci možností poriadok? Policajti situáciu určite podcenili a nezvládli, pretože ináč by sa takáto divočina v Trnave určite nestala. To, že ich napokon vyviedla zo štadióna a nasmerovala späť na stanicu  domov (video TU) bolo už príliš neskoro. Pre hráčov, slušných ľudí aj samotný futbal ako taký.



4 - Slovenský futbalový zväz. Ten sa teraz tvári, že za všetko môžu usporiadatelia, a že treba rázne trestať. Áno, ale oba kluby. Ak sa zápas nebude opakovať, tak potom kontumáciu výsledku s nulovým bodovým ziskom pre oba kluby. Prsty v tom totiž majú oba „fanúšikovské“ tábory. A, prirodzene, poriadne mastné pokuty pre Trnavu aj Slovan. Ak chcú mať takýchto „fanúšikov“ na tribúnach, potom nech za nich aj platia. A opäť sa vrátime k už spomínanému kamerovému systému. Tak funguje vôbec, či ani nie? Kontroluje to zväz, či úplne kašle na to? Veď potom sú, podľa nich, vinní tí druhí. My určite nie!

Anglickí futbalisti pokľakli, maďarskí fanúšikovia ich v Budapešti vypískali (VIDEO)
04 | 09 | 2021 | Peter Sulek

Keď dokázali futbalových primitívov poraziť Angličania, prečo to nejde nám?

Apropo, keď už hovoríme o usporiadateľskej službe a jej spolupráci s políciou. Divákom pri televíznych obrazovkách určite neuniklo dokonalé maskovanie ultras oboch fanúšikov. Ako je možné, že sa takéto niečo dopustí? Divák by mal mať odokrytú tvár aby sa dal v prípade výtržností identifikovať. Ak ju nemá, mal by ho na to upozorniť usporiadateľ, a ak to nepomôže, mal by ho nechať, aj za pomoci policajta, vyviesť von zo štadióna. Áno, je to možno prísne a pre niekoho za vlasy pritiahnuté, ale položme si otázku – Toto, čo sa udialo v Trnave, na našich futbalových štadiónoch chceme?



Ak sa s takýmito hulvátmi a nespratníkmi dokázali vysporiadať v Anglicku, kde to bolo takmer totožné ak nie horšie ako u nás, prečo to nedokážeme my? Stačí sa len ísť tam inšpirovať a spraviť to isté. Koleso vymýšľať nemusíme, to už pred nami vymysleli iní, len preboha už niečo robme inak nám divákov z tribún nevyženie koronavírus či Mikasove vyhlášky, ale primitívi bez mozgu zahalení „rúškom tajomstva“ a penou okolo úst s cieľom poriadne sa pobiť.

Polícia upozorňuje: V nedeľu budú v Bratislave na hlavnej stanici fanúšikovia Slovana
15 | 10 | 2021 | TASR