Komentátor Repa: Matovič je vydierač!
17 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Hosťom Márie Hlucháňovej v relácii Počúvajte Pravdu bol komentátor denníka Pravda Marián Repa. V diskusii sa venovali okrem iného aj témam ako je návrh rozpočtu, ale aj apatii v koalícii. Repa je presvedčený, že vláda napriek silným rečiam pokračuje v trende, čo sa týka obsadzovania funkcií, aký tu bol pred jej nástupom. Heslo Pašku: "Získaj moc a môžeš všetko," je podľa neho na Slovensku nesmrteľné.


Moderátorka Mária Hlucháňová, relácie Počúvajte Pravdu, privítala komentátora denníka Pravda, Mariána Repu. V podcaste zhrnuli najdôležitejšie udalosti týždňa. Témou boli rozpočet, ale aj funkcia generálneho riaditeľa Slovenského pozemkového fondu (SPF), obvinenie guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS), Petra Kažimíra a v závere sa venovali aj pandémii a zhoršujúcej sa situácii, ktorá má na svedomí "čierne" okresy.


Strana Aliancia vníma komunálne voľby ako výzvu, pôjde do nich jednotne
Strana Aliancia pôjde do komunálnych a regionálnych volieb jednotne. Hovoriť však už teraz o počtoch kandidátov či konkrétnych menách, považuje za predčasné. Novovzniknutá strana, ktorá združuje maďarské subjekty Most-Híd, SMK-MKP a Összefogás -... Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Igor Matovič sa ale ukázal ako kvalitný vydierač

Vláda schválila návrh rozpočtu na rok 2022, ale čísla nie sú ešte stále definitívne, pretože minister financií Igor Matovič si dal podmienky. Podmieňuje ho prijatím niektorých dôležitých zákonov, ako napríklad
dôchodková reforma, alebo výdavkové stropy. Rozpočet máme, ale ako keby sme ho ani nemali, zdôraznila moderátorka a dala slovo Mariánovi Repovi.


Marián Repa si myslí, že spôsob schválenia návrhu rozpočtu na rok 2022, rovnako ako ani iné veci, ktoré sa týkajú Matoviča, nie je štandardný. Po prvé z dôvodu, že v predchádzajúcich obdobiach bolo zvykom, že návrh rozpočtu už bol známy v lete. "My sme ale netušili, čo Matovič toto leto robil. Avizuje, že daňovo odvodová reforma má byť do dvoch týždňov na stole, tak uvidíme. Igor Matovič sa ale ukázal ako kvalitný vydierač, ktorý svojich partnerov postaví pred hotovú vec a povie, buď to bude po mojom, alebo nijak," myslí si Marián Repa.


Čo sa týka konfliktov ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) a Richarda Sulíka (SaS), o daňovej brzde, Repa to vidí tak, že Sulík možno ustúpi. A rovnako podľa neho ustúpi čo sa týka dôchodkovej reformy aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny, Milan Krajniak (Sme Rodina). "Matovičov vydieračský potenciál je veľký," dodáva komentátor Pravdy.

Kolíková verí,že sa koalícia dohodne so Sme rodina na všetkých reformách
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková predloží tretiu verziu súdnej mapy, ktorú vypracovala na základe pripomienok. Verí, že to bude kompromis. Nezaradený poslanec za mimoparlamentnú stranu Hlas-SD Peter Pellegrini tvrdí, že reformu podporuje z... Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Prečo by sme sa mali vzdať moci? To je tá kontrolka ktorá svieti na červeno!

V rámci koalície podľa neho zavládla apatia. "Kým v minulosti ministri bojovali o svoje rezorty, dnes nepočuť ani ministra zdravotníctva, ani ministra školstva, aby kričali a žiadali viac, pretože ich rezorty peniaze potrebujú," hovorí Repa. A poukazuje aj na rozpad strany Za ľudí. "Nie je štandardné na čom sme. Ministerka odišla a fungovanie koalície sa vôbec neriešilo. Matovič ale stratil rok času. A partnerom teraz dal nôž na krk. Predčasné voľby nikto nechce. S koalíciou to nevyzerá v tomto zložení dobre. Ak by boli predčasné voľby, v tomto zložení by už neexistovala a toto je veľmi silné a všetci to v hlave majú. Kollár jediný získava a je akousi opozíciou v rámci koalície. Prečo by sme sa mali vzdať moci? To je tá kontrolka ktorá svieti na červeno!" Myslí si Marián Repa.

Čo sa týka funkcie generálneho riaditeľa SPF, keď vláda schválila člena OĽANO Jána Marosza za generálneho riaditeľa bez výberového konania, si Repa myslí, že toto je už iba čerešnička na torte. Podľa neho pokračujú v tom, čo začali výberom na pozície šéfov Okresných úradov. " Všetko ľudia v tričkách OĽaNO. Druhý krok bol v januári, keď obsadzovali úradníkov, tak isto OĽaNO. Minulý týždeň sa rokovalo o zákone o štátnej službe, kde znova vidíme, ako transparentne v úvodzovkách k tomu pristupuje vládna moc," hovorí Repa.

Vyhlásenia a realita, sú dve odlišné veci. "Nehrajme sa, že sme lepší. "Získaj moc a môžeš všetko, je na Slovensku večné," myslí si Repa.

Škandál: Pozitívny Matovičov mediálny poradca chodil s COVIDOM medzi ľudí! Koho stihol nakaziť a aký trest ho za to čaká?
Toto je už skutočná drzosť! Mediálny poradca Igora Matoviča mal podozrenie na COVID-19, no nevydržal na výsledok testu a veselo chodil aj so svojím BIG bossom medzi ľudí. Bol aj vo dvoch televíziách a v kontakte s politikmi. Aký trest ho čaká za... Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Koalícia chce odstúpenie guvernéra NBS a prístup koalície k pandémii je trestuhodný

K požiadavke celej koalície, ktorá chce, aby guvernér NBS Peter Kažimír sa vzdal funkcie kvôli obvineniu z podplácania, svoj názor Repa zhrnul iba do dvoch podstatných viet. "Minister uplácal šéfa finančnej správy? Prostredie, v ktorom sa Kažimír pohyboval sa nejaví byť čisté, ale vyšetrovatelia NAKA môžu ostať, aj keď sú obvinení?" Pýta sa v otvorenej otázke.

Čo sa týka pandémie a zhoršenia situácie a toho, že niektoré okresy sú podľa Covid automatu už čierne, Repa si myslí, že vláda a politici mlčia, pretože pred rokom situáciu nezvládli a ubralo im to na popularite. Ich prístup je ale podľa Repu trestuhodný. Ich nečinnosť podľa neho nahráva tomu, že stav sa bude iba zhoršovať.

Rusko robí "veľkú chybu", že sa nezbližuje so Západom, ale s Čínou, tvrdí bývalý Trumpov poradca
Bývalý americký poradca pre národnú bezpečnosť John Bolton pre portál RT uviedol, že Moskva si zvolila nesprávnu stratégiu tým, že namiesto napravenia vzťahov s USA a západnou Európou si vybudovala silnejšie väzby s Pekingom. Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Lukáš Leca