Kamenický vs. Matovič: "Podniky krachujú a vy velebíte banky!"
17 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Líder OĽaNO Igor Matovič je pre členov strany Smer-SD ako červené súkno pre býka. Pri ich vzájomnej konfrontácii sa vždy poriadne iskrí a „šermuje“ sa najrozličnejšími argumentami. Nie inak tomu bolo aj pri poslednom strete Matovič – Kamenický.


Minister financií Igor Matovič aj jeho predchodca vo funkcii Ladislav Kamenický sa streli v niektorom z médií už druhýkrát v krátkom čase. Iskry lietali už v TV JOJ v relácii Na hrane a rovnako tomu bolo aj v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Ako informuje portál ereport.sk, reč sa krútila i okolo štátneho rozpočtu a chýbajúcim peniazom.
Šéfom pozemkového fondu je učiteľ náboženstva a nominant OĽaNO

Slovenské hospodárstvo padá na kolená a dôvodov je viac. Vo výrobnej sfére je to nielen nedostatok čipov, ale aj v ostatnom čase rýchle sa zvyšovanie cien energií. Peniaze však chýbajú aj na zdravotníctvo a školstvo. Podniky hlásia obmedzovania výroby a s tým súvisiace prepúšťanie, a tak asi jediné, ktoré sú spokojné a mastia si bruchá sú banky. Na zvýšených výdavkoch štátu má však veľký podiel aj koronavírus. Ladislav Kamenický ale upozornil na to, že za úradovania súčasnej vlády stúpli necovidové výdavky o 7,4 miliardy eur. Igor Matovič sa ale bráni, a obvinil Kamenického že je amatér, a nevie o čom hovorí. Podľa súčasného finacmajstra by platy učiteľom a zdravotníkom aj zdvihli, keby bolo z čoho. „Nedostal nikto nič navyše. Toto sú pravidlá Európskej komisie. Pol miliardy môžeme mať navyše, ak urobíme reformy. Potom budú peniaze na vyššie platy učiteľov,“ zahlásil Matovič.

Kamenický: Matovič a chystaná reforma? Smerujeme k rozvratu verejných financií!
“Zdraviu verejných financií by najviac prospelo, aby sa táto vláda čo najskôr porúčala. Takúto sebareflexiu by však od nich asi nikto neočakával. Je to veľká škoda pre Slovensko,” myslí si exminister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD). Odborné... Čítať ďalej
17 | 07 | 2021 | Ivan Brožík


Podľa jeho predchodcu súčasná vláda nezmyselne rozhádzala milióny eur na nezmyselné testovanie, MOM-ky pre kamarátov členov vlády či očkovaciu lotériu. Kamenický tiež upozornil na to, že súčasný minister finacií odpustil bankám asi pol miliardy eur. „A my sa tu bavíme o tom, či dáte peniaze učiteľom a zdravotníkom? Poplatky bánk sú neúmerné, berú od ľudí peniaze za každý papier, každé potvrdenie! Podniky krachujú a vy velebíte banky. Choďte sa starať o Duslo či Slovalco, aby neprepustili ľudí!“ spustil Kamenický na Matoviča, ktorého skritizoval aj za to, že sa Ján Marosz, učiteľ náboženstva a stranícky nominant, stal šéfom pozemkového fondu. „Pán Kamenický si myslí, že pozemkovému fondu by mali šéfovať takí nominanti, ktorí skončili v base. Jedna ich šéfka je v base za korupciu, a aj druhá je v base,“ nezostal Matovič nič dlžný svojmu spoludiskutujúcemu.

OĽaNO síce vyhralo bitku o rozpočet, ale koalíciu v podstate definitívne položilo
SaS sa s OĽaNO už nemá ani prečo, ani o čom baviť. Na hulvátstvo a argumentačný primitivizmus Matoviča je nezmyslom reagovať. Kollár buchol do stola. Nechce sa mu už byť piatym kolesom na voze. A tak vyrukoval s bytmi. Strana Za ľudí zmenila... Čítať ďalej
29 | 05 | 2021 | Ivan Brožík