Fico kontruje Pellegrinimu: Peťo vyhraj voľby a tento problém nebudeš mať
17 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Róbert Fico na ceste domov, z auta hodnotí mimoriadny protivládny protest, ktorý sa uskutočnil dnes, 17. októbra 2021 na amfiteátri v Rimavskej Sobote. Hovorí o mimoriadne úspešnom protivládnom proteste na ktorom sa zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí. A dodáva, že musí komentovať aj niektoré udalosti, ktoré sa stali v Bratislave. Petrovi Pellegrinimu necháva odkaz.


Dnes Pellegrini na otázku, či by sa vrátil do vlády, na ktorej čele by bol predseda Smeru Robert Fico, najskôr odpovedal vyhýbavo, no neskôr sa k otázke vrátil a povedal, že si to "vie ťažko predstaviť".
Peter Pellegrini by bez Smeru nebol ničím

"Dnes predseda Hlasu, Peter Pellegrini vyhlásil, že si nevie predstaviť účasť vo vláde, na čele ktorej by som sedel ako predseda vlády," hovorí Róbert Fico. Reakcia predsedu strany SMER - SD na vyhlásenie Petra Pellegriniho je nasledovná: "Peter, veď vyhraj voľby a tento problém nebudeš mať."

Róbert Fico si myslí, že takéto vyjadrenia, sú prejavom určitého politického amaterizmu. "Peter Pellegrini by bez Smeru a bez mojej osoby nebol ničím. A všetky politické úspechy dosiahol len a len vďaka alma mater Smeru a mojej osoby. A týmito vyjadreniami, ako keby dával najavo, že uprednostňuje spoluprácu so stranami vládnej koalície. So Sulíkom, s Matovičom a Kollárom. A predovšetkým ako keby chcel ľuďom povedať, že predčasné voľby nie sú riešením," zdôrazňuje Róbert Fico.

Bratislavský protest proti vláde zaostal za očakávaním. Hnev bol síce veľký, no ľudí bolo málo! (VIDEO)
Slovensko reaguje na dianie v republike. Okrem „mítingu“ v Rimavskej Sobote, ktorý zorganizovala strana Smer-SD bol protest aj v Bratislave pred Prezidentským palácom. Síce účasť bola podstatne skromnejšia, ako v Rimavskej Sobote, no aj tu dali... Čítať ďalej
17 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Najlepšia alternatíva je podľa Fica spojenie do predvolebnej koalície Smeru a Hlasu

Predseda strany SMER - SD si ale myslí, že predčasné voľby sú dnes jediným riešením, ktoré dnes Slovensko potrebuje. A dodáva: Napriek všetkému si myslím, že pre Slovensko je najlepšia alternatíva spojenie do predvolebnej koalície Smeru a Hlasu. Takáto alternatíva by bola schopná získať taký volebný výsledok, ktorý by mohol byť základom novej vlády. Možno aj bez tretieho partnera. O toto sa budeme usilovať my v Smere." Róbert Fico so stranou SMER - SD plánuje ďalší míting 17. novembra v Bratislave.



A. Danko prišiel podporiť protest v Rimavskej Sobote (FOTO)
17 | 10 | 2021 | Ivan Mihale