Vyhral! Aj keď sa výberového konania nezúčastnil! Ďalší "náš človek"
15 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová
Vyhral! Aj keď sa výberového konania nezúčastnil! Transparentné výberové konanie neprebehlo. Funkcia miesta riaditeľa Slovenského pozemkového fondu bola obsadená. Teda skôr dosadená.

Argumenty z úst premiéra Eduarda Hegera sú úplne scestné. Uviedol, že dve výberové konania na šéfa Slovenského pozemkového fondu neboli podľa neho úspešné. „Nebol som spokojný s tým, ako prebehli, bolo tam podľa mňa málo prihlásených kandidátov,” reagoval na otázku, prečo zvolili Jána Marosza bez výberového konania.

A chýba aj Igor Matovič a jeho kancelársky papier s nápisom "Ďalší dosadený náš človek!"
Na "nášho človeka" sa však šermovaním pred kamerami neupozorňuje. A ani rozcitliveným hlasom, ktorý by nám oznámil, že Slovenský pozemkový fond je dôležitá inštitúcia, ktorú nemôže riadiť niekto, kto neprešiel transparentným výberovým konaním.

Ako z filmu! Presný plán ako oklamať štát. V hlavných úlohách Imrecze aj Makó
15 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

S účinnosťou od 1. novembra sa generálnym riaditeľom SPF stáva Ján Marosz

TASR 14. októbra informovala, že s účinnosťou od 1. novembra sa generálnym riaditeľom SPF stáva Ján Marosz, ktorého vymenovanie schválila vláda na štvrtkovom rokovaní. Zdá sa, že voľby, ktoré mali priniesť zmenu, nádeje nenaplnili. Minimálne v tomto prípade nie. Odbornosť, opäť toľko hlásaná v súvislosti s dosadzovaním funkcií, ostala niekde bokom.
Kto je Mgr. Ján Marosz?

Mgr. Ján Marosz je absolventom Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Na Katedre
germanistiky Filozofickej fakulty vyštudoval odbor nemecký jazyk a literatúru a na Katedre etiky a katechetiky – odbor katechetika. Zo životopisu vyplýva aj niečo iné. Mgr. Ján Marosz bol v období 2017 - 2020 poslancom NR SR za hnutie OĽANO a člen ústavnoprávneho výboru a výboru na kontrolu SIS.

Vytiahneme SNP len vtedy, keď treba "hrať na city"?
Tak ako je to vlastne "po novom" s tým SNP, vážení? Mienkotvorná tlač na jednej strane tvrdí, že je to pomaly jediný svetlý bod našej histórie, na druhej strane sa pamätníky tejto udalosti potichu vytrácajú z ulíc a námestí našich miest. Výnimkou... Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Je funkcia generálneho riaditeľa SPF politickou funkciou?

Je teda funkcia generálneho riaditeľa SPF politickou funkciou? Z horeuvedeného vyplýva, že áno.

Kritizovať samotného Jána Marosza nie je dôvod. Otázne ale je, prečo niekto vezme miesto tak, že neupozorní na to, zvlášť ak patril k hnutiu OĽaNO, že haló, nedržíme sa toho, čo sme sľúbili pred voľbami. Vypíšme výberové konanie, zúčastním sa ho a keď vás presvedčím, ostanem. Navonok by to nemuselo byť až tak okaté.

OĽaNO sa pred voľbami pýšilo tým, že zavedie transparentné výberové konania. Predchádza pýcha pád?

ČR: Mynář priviedlo Vondráčka k Zemanovi do nemocnice bez vedomia lekára
15 | 10 | 2021 | TASR