Vaše nezmyselné nariadenia musíme ľuďom vysvetľovať my! Búria sa starostovia a primátori
14 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Už nechcú stáť bokom! Starostom a primátorom dochádza trpezlivosť z toho, že ich vláda absolútne nepovažuje za rovnocenných partnerov. A to ani pri rozhodnutiach v otázke obcí a miest, ktoré zastupujú.



Rovnocenný partner

Starostovia a primátori chcú byť rovnocennými partnermi vlády, nechcú už stáť bokom pri jej kľúčových rozhodnutiach v otázke obcí a miest, ktoré zastupujú.




Takúto výzvu dnes vláde adresovali lídri samospráv za KDH po svojom celoslovenskom zjazde v Poprade. Výzvu vláde podpísalo viac ako 70 starostov a primátorov, ďalší sa k nim pripojili na diaľku, píše portál cas.sk.

„Žiadame, aby Vláda SR pri všetkých zásadných rozhodnutiach, ktoré sa týkajú našej obce, mesta, regiónu, nás prizývala ako rovnocenného partnera do včasnej diskusie a umožnila nám relevantne vstúpiť do procesov a zastupovať pohľad občanov, ktorí tento región roky spoluvytvárajú a formujú,“ uvádza sa vo výzve.

Peniaze navyše pre zbytočný úrad s kopou plytkých fráz a moletnú manekýnu?
Z návrhu rozpočtu na obdobie 2022 až 2024 vyplýva kadečo. Okrem iného aj to, kto si polepší a o koľko. Návrh rozpočtu na uvedené obdobie schválila vláda. "O poriadne sumy si polepšia prezidentka a Úrad vlády," informuje portál Pluska.... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Nesmú ich obchádzať

Podľa  predsedu KDH Milana Majerského regióny často nie sú prioritou pre jednotlivé ministerstvá a chýba komunikácia zo strany vlády pred legislatívnymi zmenami. „Dôležité je, aby vláda týchto ľudí neobchádzala. Starostovia a primátori pomohli, a teraz je na rade, aby vláda pomohla im,“ skonštatoval.

Majerský poukázal aj na významnú úlohu, ktorú samosprávy zohrávali počas pandémie a testovania.

Podľa predsedu KDH by samosprávy nemali stáť bokom ani pri otázkach, akými sú rušenie súdov v okresných mestách či stratifikáciu nemocníc.

„Rozhodnutia by sa mali robiť zdola, cez starostov, v komunikácii s vládnymi predstaviteľmi. Je obchádzaný častokrát ZMOS, Únia miest, častokrát je obchádzané združenie SK 8, župní predstavitelia. Toto je chyba. Regióny patria do politiky,“ upozornil Majerský.

Stop mafie na Slovensku! Zajtra idú Slováci do Pezinka vypískať Daniela Lipšica
Dosť bolo Lipšica?! Zrejme toto si povedali ľudia, ktorí chcú prísť v piatok pred Úrad špeciálnej prokuratúry vyjadriť to, čo si o jej šéfovi myslia – vypískajú ho! Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

O závažných rozhodnutiach sa dozvedajú ako poslední






Mesík varuje mladých: „Keď nebudete bojovať za svoju slobodu, vezmú vám ju!“
Očkovaco-testovací „teror“ na Slovensku neutícha. V podstate všade sa v štatistikách uvádza najmä počet nezaočkovaných, na ktorých sa poukazuje ako na tých zlých. Ale prečo? Veď koronavírus veselo šíria aj zaočkovaní, no tí sa prakticky nikde... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik