Uhrík: Tretie "pohlavie X" je už na Slovensku!
14 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Žiadame ministra vnútra Mikulca a akože konzervatívneho premiéra Hegera o vysvetlenie! Vyzýva predseda hnutia Republika Milan Uhrík vo svojom statuse na sociálnej sieti.





"Ministerstvo vnútra nám potvrdilo, že tretie pohlavie (tzv. pohlavie X) je oficiálne používané už aj na Slovensku," tvrdí predseda hnutia Republika Milan Uhrík.
Oficiálne máme tri rody

Podľa Uhríka schválila EÚ pred dvomi rokmi nariadenie o pravidlách pre vydávanie občianskych preukazov. Členské štáty dostali možnosť rozhodnúť sa, či na občianske preukazy budú uvádzať aj rod osoby. A ak sa rozhodnú uvádzať rod osoby na občianskom, tak by mali použiť špecifikáciu 3 rodov – muž, žena a rod X.

Uvedené európske nariadenie, ktoré stanovuje pravidlá pre určovanie rodov na dokladoch totožnosti je v bode 24:

Členské štáty by mali mať možnosť rozhodnúť, či do dokladu, na ktorý sa vzťahuje toto nariadenie, zahrnú rod osoby. Ak Členský štát do tohto dokladu zahrnie aj rod osoby, mali by sa v náležitých prípadoch použiť špecifikácie dokumentu ICAO 9303 „F“, „M“ alebo „X“ alebo zodpovedajúce písmeno v jazyku alebo jazykoch tohto členského štátu.

Padlo obvinenie! Prípad nehody Kollára a jeho missky počas lockdownu sa konečne posunul
Vyšetrovanie nehody predsedu parlamentu Borisa Kollára sa predsa len po takmer roku posunulo. Vyšetrovateľ obvinil z prečinu ublíženia na zdraví konkrétnu osobu, informuje televízia Markíza na svojich stránkach. Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Poľsko niečo také odmietlo

Hnutie Republika zisťovalo, ako sa s týmto nariadením vysporiadala slovenská vláda. "A čuduj sa svete, ministerstvo vnútra nám potvrdilo, že na slovenských dokladoch sa uvádzajú 3 pohlavia F, M a X."

Takéto niečo považuje hnutie za absolútne neakceptovateľné a žiada ministra vnútra Mikulca a akože konzervatívneho premiéra Hegera o vysvetlenie: Prečo sa na slovenských dokladoch používa X-té pohlavie?!




"Samozrejme ich verejne žiadame aj o okamžitú nápravu a ZASTAVENIE tejto bláznivej praxe



Pre porovnanie, Poľsko toto uvádzanie 3. pohlavia na doklady rezolútne odmietlo," uzatvára Uhrík.




Juraj Blanár: Slovo hanba je slabý výraz. Heger je submisívny neschopák
"Slovo hanba je slabý výraz. Toto nemôže jeden premiér zvrchovaného štátu prejsť len tak mlčaním. Ostáva mi len smutné konštatovanie, že premiér Eduard Heger opätovne ukázal svoju submisivitu, neschopnosť zastupovať a viesť Slovensko. Bohužiaľ pre... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová