Odsúdený bývalý námestník SIS biedou rozhodne netrpí!
14 | 10 | 2021 I Denis Merva

Luxusné auto, desiatky tisíc v trezoroch a výsluhový dôchodok až vo výške 2700 eur. Aj takto nejako sa dá v skratke zhrnúť majetok odsúdeného exnámestníka SIS Borisa Beňa. Informovali hnonline.sk


Bývalý riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Andrej Szabó a exnámestník Slovenskej informačnej služby Boris Beňa skončili v putách a so závažnými obvineniami na krku začiatkom decembra minulého roku. Šlo o závažné podozrenia v rámci akcie s názvom "Judáš".
Kajúcnici?

Títo funkcionári mali namiesto poctivého plnenia funkcií plniť svoje vrecká. Napriek tomu, že mali platy okolo 4-5 tisíc eur mesačne. Vypočítaví funkcionári na svojich pozíciách pobudli dostatočne dlhý čas na to, aby mali nárok na výsluhový dôchodok. Po zadržaní obaja z uvedených skončili vo väzbe, k skutkom sa nakoniec priznali. Stali sa z nich kajúcnici, ktorí začali spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní. Uzatvorili dohodu o vine a treste.
Nebudú sa mať zle!

Platná legislatíva je ale v tomto prípade naozaj polemizujúca. Nakoľko Beňa musel odovzdať hmotné veci, ktoré získal ako úplatok, televízor a dva mobilné telefóny. Naopak nárok na výsluhový dôchodok majú obaja v plnej výške, akoby sa žiadnej nelegálnej činnosti ani nedopustili. Od 1. januára má Beňa nárok poberať výsluhový dôchodok, ktorý bol v jeho prípade vyčíslený zhruba na 2700 eur. Výška výsluhového dôchodku druhého uvedeného Szabóa je na základe jeho odslúžených rokov vo výške zhruba 2000 eur.
Beňa a jeho majetok

V uznesení, v ktorom námestník generálnej prokuratúry Jozef Kandera zrušil obvinenie bývalému šéfovi tajnej služby Vladimírovi Pčolinskému, sa okrem iného spomína aj Beňov trezor. V ňom sa počas istého úkonu orgánov činných v trestnom konaní mohlo nachádzať až 50-tisíc eur. Informoval hnonline.sk. Médiá informovali aj o tom, že bývalý námestník tajnej služby sa vozí na novom luxusnom vozidle. Podľa informácií malo ísť o biele BMW päťkového radu, ktorého cena sa pohybuje okolo 80-tisíc eur. Vozidlo však môže byť uvedené aj na súkromnú firmu.

Paul McCartney označil The Rolling Stones ako "bluesovú kryciu skupinu"
„Nie som si istý, či to mám povedať, ale sú to bluesové krycie kapely, presne také sú Stones,“ povedal Paul McCartney zo skupiny The Beatles v nedávnom rozhovore. Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Denis Merva