Ministerstvo šokuje: Sulíkov štátny tajomník by si tak rád pokecal s Ficom, no on nechce!
14 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Celá Európa dnes rieši závratné zvyšovanie cien energií a Slovensko nie je výnimkou. Hlavne pred zimou budú musieť mnohí načrieť hlbšie do vrecka. O zvyšovaní cien by vraj veľmi rád podebatil aj štátny tajomník z rezortu hospodárstva Karol Galek. Nemá však s kým!



Čo to nikoho nezaujíma?

"Téma nárastu cien elektriny a plynu na komoditných burzách je veľmi vážna a dotýka sa každého jedného občana," upozorňuje na svojej oficiálnej stránke Ministerstvo hospodárstva SR.

Zároveň sa však sťažuje, že o tak význačnom probléme s nimi nemá kto diskutovať. "Keď však príde na lámanie chleba, aby s naším expertom na energetiku, štátnym tajomníkom Karolom Galekom šiel niekto diskutovať o opatreniach a celej situácii detailne do televíznej debaty, nie je toho človeka, ktorý by sa na to podujal."

"Milan ťa už čaká. Teší sa na teba," našiel vo výhražnom liste Zurian, ktorý sa ukrýva
Bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), Branislav Zurian sa musí ukrývať. Na Slovensko sa vrátiť nechce. A uviedol aj dôvod. "Nechcem dopadnúť ako Lučanský," konkretizuje Zurianove slová portál Pluska v rozhovore s exšéfom NAKA... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová


Zdá sa, že zamestnanci ministerstva chceli predsa len odľahčiť túto vážnu tému a pre štátneho tajomníka dokonca pripravili vtipný obrázok.

Na obrázku môže byť 1 osoba a text

zdroj: FB/MHSR

"Je to škoda, lebo jediné, čo pomôže, je debata o faktoch, bez zavádzania a emócií. Ak viete o nejakom expertovi zdatnom v problematike, pozdravte ho od Karola," familiárne vyzvali možných záujemcov.
Nedočkal sa

Zdá sa však, že Galek sa nedočkal. V nasledujúcom príspevku ministerstva sa totiž objavil tento status:

"My sme to hovorili. Štátny tajomník Karol Galek je ozaj expertom na energetiku. V relácii TA3 opäť vysvetľoval ako je to s cenami elektriny. V štúdiu bol bez partnera na diskusiu, lebo sa jednoducho nenašiel. Hoci cena energií vzbudzuje vášne, keď sa má bez emócií diskutovať o faktoch, niet s kým."

Vláda sa buchla po vrecku. Deti dostanú neuveriteľných 100 eur
Hoci vláda rozdáva milióny na očkovaciu lotériu či kupuje testovacie súpravy na covid 19, rodinám s deťmi prispeje na „prežitie“ epidémie „až“ 100 eur. Nazýva sa to finančná podpora štátu. Má zmierniť brutálne následky covidových opatrení, ktoré... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Fico nechce

Hoci však Galek diskutoval sám bez sparing partnera, ochotní čitatelia facebookovej stránky ministerstva prišli hneď s niekoľkými zaujímavými tipmi, kto by bol vhodný kandidát.

„Určite Fico,“ ponúkol jeden z fanúšikov. „Nechce. Pritom pán Galek by si s ním tak rád pokecal!“ odpísali z ministerstva. Rezort stále pripomína, že rast cien energií na Slovensku súvisí s tým, že energie zdraželi celkovo ako komodita.

Rúška nepomohli, chrípka sa vrátila
Na rozdiel od minulého roka, tento rok majú lekári plné čakárne pacientov s chrípkou, uvádza nitraden.sk. Najviac chorých pribudlo v Nitrianskom kraji. Na celom Slovensku sa vyskytuje viac ako 30-tisíc prípadov akútnych respiračných... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ján Papuga