Medajlovanie v RTVS a hladkanie sa po návšteve pápeža
14 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Generálny riaditeľ Jaroslav Rezník prevzal cenu pre Rozhlas a televíziu Slovenska. Za spoluprácu pri návšteve pápeža Františka v septembri, informovala RTVS.


Katolícka cirkev na Slovensku ocenila tých, ktorí poslúžili príprave a priebehu septembrovej návštevy pápeža. Ocenenie získal aj Rozhlas a televízia Slovenska. Nevídane komplexným spôsobom zobrazili návštevu pápeža. Možno môžeme očakávať, že rovnako dôslední budú aj pri iných, možno menej populárnych, témach.

Murín šéfovi RTVS Rezníkovi: Službou zločinnému režimu sa ponižuješ. Nerob to viac, je čas odísť!
„Ako hlboko ešte klesneš?“ pýta sa spisovateľ Murín svojho priateľa, riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka. „Ty si myslíš, že keď budeš takto ponížene slúžiť zločinnému režimu, že sa uchováš vo funkcii? To si myslel aj Čižnár a aj Lučanský. A ako... Čítať ďalej
19 | 01 | 2021 | Petra Demková


Cena z Vatikánu

Laureáti dostali pápežskú medailu k návšteve Svätého Otca na Slovensku. Ocenenie za kresťanskú službu si prevzali z rúk mons. Giacoma Ottonella, ktorý je na Slovensku najvyšším predstaviteľom Vatikánu.

Diváci mali možnosť vidieť oficiálnu časť pápežovej návštevy v prenosoch vo verejnoprávnej televízii. Historickú udalosť sprostredkovala RTVS divákom a poslucháčom v mimoriadnych štúdiách, v spravodajstve, v priamych prenosoch a v rozhlasových programoch. Ocenenie patrí najmä tvorcom programov, hoci ho prevzal riaditeľ Rezník. Za jeho riadenia sa táto inštitúcia stala predĺženou rukou súčasnej koalície.

Stretnutie vládnych predstaviteľov s pápežom: Zaváňa to papalášstvom, kiež by však všetky vyzerali takto
Hegerovský kabinet si počas návštevy Svätého Otca prišiel na svoje. Počas omše v Šaštíne boli prítomní viacerí členovia vlády a spolu s nimi netradične aj ich polovičky. Ako portál eReport zistil, nebola to náhoda a malo to svoj... Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Ivan Mihale


Televízia slúži iba občanom

„Rozhlas a televízia Slovenska ako národná kultúrna inštitúcia sa z tohto ocenenia veľmi teší, lebo stále si uvedomujeme, že sme súčasťou celoeurópskej kresťanskej kultúry,“ hovorí generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. Zabúda na to, že platcami za verejnoprávnu službu sú aj neveriaci občania a iné menšiny. Ich neraz Rezníkova verejnoprávnosť obchádza a prikláňa sa na stranu moci. Či už tej cirkevnej, alebo svetskej.