Matovič je financmajster na pohľadanie - Korčok musí rušiť slovenské konzuláty vo svete!
14 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Nový rozpočet nedáva spávať mnohým. Škrty sa dotknú takmer všetkých rezortov. No ministerstvo zahraničných vecí je vraj na tom až tak zle, že je v hre aj rušenie slovenských konzulátov vo svete! 



Budú silné zásahy



Minister zahraničných vecí Ivan Korčok tvrdí, že jeho rezort je nedofinancovaný, chystá sa tak robiť silné zásahy. V hre je preto aj rušenie slovenských konzulátov vo svete, píše portál extraplus.sk.

Korčok počas štvrtkového rokovania vlády uviedol, že sa chystá robiť silné zásahy do siete zastupiteľských úradov Slovenska vo svete. V hre je aj rušenie slovenských konzulátov. Dôvodom je nezvýšenie rozpočtu pre rezort diplomacie.
Pýtať si peniaze je nerealistické

Minister si je podľa vlastných slov vedomý nedofinancovania rezortu v mnohých otázkach. Vysvetlil, že má dlhodobo nedofinancované kapitálové výdavky do výšky 50 miliónov eur a majetok ministerstva v zahraničí chátra.

Začína byť opäť zle nedobre: Slovensko bude mať od pondelka prvé čierne okresy!
A je to tu zase! Slovensko sa začína sfarbovať na čierne. V pondelok by mali podľa novej covidovej mapy byť už aj prvé čierne okresy. Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik


"Pýtať si miliónové zdroje teraz, aby sme opravili budovy v zahraničí, by bolo nerealistické, preto som nežiadal o zvýšenie rozpočtu," skonštatoval Korčok.
Chce postupovať korektne

Ako sám Korčok vraví, pri rušení konzulátov mieni postupovať voči partnerom korektne. V prvom rade bude všetko komunikovať s nimi. Koľko konzulátov by sa malo zrušiť Korčok nekonkretizoval. "Aby som udržal túto sieť, musím do nej zasiahnuť," bolo všetko, čo naznačil.

Ministerstvo zahraničných vecí by malo mať v roku 2022 k dispozícii viac ako 154,3 milióna eur. Najväčšia časť, viac ako 78 percent výdavkov, smeruje do zahraničnej politiky.

Ministerstvo šokuje: Sulíkov štátny tajomník by si tak rád pokecal s Ficom, no on nechce!
Celá Európa dnes rieši závratné zvyšovanie cien energií a Slovensko nie je výnimkou. Hlavne pred zimou budú musieť mnohí načrieť hlbšie do vrecka. O zvyšovaní cien by vraj veľmi rád podebatil aj štátny tajomník z rezortu hospodárstva Karol Galek.... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Diana Zaťková