Hirax Baričák: Covid registrujem, nepodceňujem, rešpektujem. Ale ďalšie obavy nemám
14 | 10 | 2021 I Petra Demková

Motivátor Pavel Hirax Baričák popísal, aký má prístup ku korone. Pre ľudí, ktorí sa boja, má zopár dobrých rád. Treba sa starať o telo, ale aj psychiku. „Obmedzte prísun "katastrofických" informácii,“ radí ďalej. A čo si myslí o opatreniach?



Registrujem, nepodceňujem, rešpektujem

Pavel Hirax Baričák sa na sociálnej sieti podelil so svojimi fanúšikmi o svoje pocity, pokiaľ ide o Covid. „Množstvo ľudí z môjho okolia mi hovorí: "Korona je mimo mňa... prijal som ju, ale akoby som o nej ani nevedel..." Mám to podobne,“ odpovedá známy autor motivačnej literatúry.  „Registrujem, nepodceňujem, rešpektujem, ale ďalšie strachy a obavy z nej v sebe nemám,“ dodáva.

Baričák upozorňuje, že to nie je pýcha. „Nie je to pýcha, slepé vylučovanie, obchádzanie horúcej kaše, vytesňovanie na úrovni psychiky. Proste je, raz ju dostanem, v rukách Prozreteľnosti je ako to dopadne, prijímam. No venovať jej prehnane veľa pozornosti odmietam. Preto nepozerám správy a nečítam články okolo nej,“ popisuje.

Farmafirma to myslí vážne: Buď ovca a nechaj sa zaočkovať! ( Edith Brötznerová)
Komentár Edith Brötznerovej (Report24) Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Starajte sa o telo aj psychiku

„Starám sa o svoje telo, ale aj psychiku. A to posledné menované je presne to, čo prajem aj tým ľuďom, ktorí nad koronou dennodenne premýšľajú, prehrávajú si "ako zle to asi s nimi dopadne, keď ju dostanú", neustále premýšľajú "ako zle sa to vo svete s ňou vyvíja a aký neblahý dosah to bude mať na ich život",“ odkazuje tým, ktorí sa boja.

Dodáva, že strachom si ľudia škodia: „Ľudia, ak premýšľate o svojej budúcnosti týmto spôsobom, uberáte sa denne o množstvo energie a ešte si aj modelujete budúcnosť. Neposilňujete svoju psychickú silu, naopak, oberáte sa o ňu, čím oslabujete aj svoju imunitu. Až sa nakoniec vaše negatívne predpovede naplnia.“
Ako zastaviť deštruktívnu lavínu?

Na záver pridal rady na zastavenie deštruktívnej lavíny, ktorú negatívne pocity a strach môžu spustiť.

1. Obmedzte prísun "katastrofických" informácii - médiá, ľudia, ktorí idú do jedného alebo druhého extrému. To dôležité ohľadne opatrení vám povie hocikto z vášho okolia, ušetríte si čas na aktivity, ktoré vás môžu posilňovať, liečiť, rozsvecovať.

2. Choďte medzi ľudí. Ľudia najviac liečia. No iba tí vhodní pre vás, preto sa stretávajte s dobrými a láskavými ľuďmi, ktorí majú túto tému v sebe vyriešenú.

3. Čítajte a pozerajte to, čo vám dáva silu, upokojuje vás, žehná vašu psychiku.

4. Práca na myšlienkovej úrovni - ak sa vo vašej mysli znova zjaví "čierna téma", pracujte s ňou. Čítajte aj iné knihy, ktoré poskytujú technológie ako pracovať s myšlienkami, harmonizovať ťažoby mysle, proste publikácie zamerané na psychohygienu.

5. Starajte sa o svoje telo, športujte, hýbte sa, otužujte, pozerajte, čo si dávate na tanier.

"Prajem vám, nech ťažoba zmizne a nahradí ju pokoj a harmónia. Dobré sily s vami,“ ukončil svoj príspevok známy motivátor.

Slováci sa už premorujú! Deň čo deň
Neviem, či tí moderátori a redaktori dostali nejaký pokyn. Ale stále sa pýtať politikov na to, či sa očkovali, je už trápne. Politik nepresvedčí odmietača vakcíny, aby sa zaočkoval. Nech by aj svojho voliča prosil na kolenách. Premotivovaní... Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Ján Papuga