Ekológia už ovplyvňuje zamestnanosť. Volkswagen bude prepúšťať
14 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Volkswagen plánuje prepustiť až 30-tisíc zamestnancov. Koncern by mal prepúšťať kvôli zachovaniu konkurencieschopnosti pri prechode na elektromobilitu. Tesla napríklad elektrické autá vyrába oveľa efektívnejšie a za kratší čas. informuje pravda.sk.


O zámere prepustiť až 30 000 zamestnancov vraj informoval generálny riaditeľ koncernu Volkswagen Herbert Diess. Jedným z hlavných dôvodov má byť vraj zachovanie konkurencieschop­nosti spoločnosti pri prechode k elektromobilite. Potvrdil to aj hovorca VW Michael Manske, ktorý povedal: „Niet pochýb, že musíme riešiť konkurencieschop­nosť našej spoločnosti vzhľadom na nových hráčov na trhu.“

Absurdný nápad. Ochrana pred emisiami z áut môže zvýšiť emisie
Plánuje sa veľká zmena.Elektromobily budú môcť jazdiť na cestách rýchlejšie ako autá so spaľovacími motormi. Túto informáciu priniesol portál autonoviny.sk. Čítať ďalej
11 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Teslu vyrobia do 10 hodín

Ide napríklad o nemecký závod vo Wolfsburgu, kde 25-tisíc zamestnancov vyrobí ročne 700-tisíc áut, zatiaľ čo Tesla v Nemecku s 12-tisíc zamestnancami plánuje vyrábať ročne pol milióna áut. Tesla vyrobí svoj Model 3 za 10 hodín, Volkswagenu trvá výroba elektrického ID.3 trojnásobne dlhšie.

Hovorca zamestnaneckej rady Volkswagenu uviedol, že sa nebudú vyjadrovať k špekuláciám, ale „zníženie počtu zamestnancov o 30 000 považujú za absurdné a nepodložené“.
Počet pracovných miest poklesne o stotisíc

Avšak elektromobily sú jednoduchšie a majú oveľa menej súčiastok ako autá so spaľovacími motormi, preto naozaj stačí na ich výrobu menej pracovníkov. Podľa odhadov by v dôsledku elektrifikácie mohol v najbližších piatich rokoch klesnúť počet pracovných miest v nemeckom automobilovom priemysle až o stotisíc.

Prevádzky sú v exekúcii, gastrosektor na nohách, vláda ako vždy nekoná
S nástupom povestnej tretej vlny epidémie sa mnohým prevádzkam v gastro sektore opäť obmedzuje činnosť. Sektor sa sťažuje na zastavenie pomoci z predchádzajúcich vĺn. A na vymáhanie splátok za odložené odvody. Asi 2 655 podnikom tak hrozí exekúcia.... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Podľa technologického riaditeľa VW Tomascha Schmalla musí Volkswagen myslieť aj na vybudovanie funkčného ekosystému s vlastnou nabíjacou sieťou, riešeniami pre zelenú elektrinu a komplexným systémom poistenia áut.