Ďalší slušňák z OĽaNO "loví" hlavu guvernéra Národnej banky Kažimíra
14 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Prezumpcia neviny je pojem, s ktorým, ako sa zdá, každý narába podľa toho, ako mu to pasuje do karát. Keď je potrebné, tak sa kričí platí prezumpcia neviny. Keď to potrebné nie je, tak pojem prezumpcia neviny neexistuje. Video, ktoré zverejnil Peter Kremský (OĽaNO) na sociálnej sieti v súvislosti s kauzou guvernéra Národnej banky Slovenska je tiež jedným z príkladov, ako sa s týmto pojmom narába v koalícii.


"Prezumpcia neviny je podľa všetkého pre Kremského neznámy pojem," píše portál Ereport. A poukazuje na to, ako Peter Kremský z OĽaNO, "loví" hlavu guvernéra Národnej banky Slovenska, Petra Kažimíra už od augusta. Peter Kažimír bol nedávno obvinený z podplácania a obvinil ho priamo Úrad špeciálnej prokuratúry na čele s Danielom Lipšicom, na základe výpovede kajúcnika, ktorým je bývalý šéf finančnej správy František Imrecze.

Matovič si robí s národom čo chce, demonštruje svoju moc
Aktivista a bývalý minister Ficovej vlády Juraj Draxler sa tvrdo vyjadril na svojom facebookovom profile o rozpočte Igora Matoviča. Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Pravá ruka Igora Matoviča Peter Kremský tvrdí, že Kažimír musí ísť "dole"

Podľa Petra Kremského, mal byť guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír v podstate členom organizovanej zločineckej skupiny, ako píše portál Ereport. Kremský tvrdí, že zatiaľ to nie je preukázané, ale Kažimír by podľa neho už nemal zastávať pozíciu na tak vysokom poste, ako je guvernér Národnej banky. Kremský sa tejto línie drží v podstate od augusta, keď sa meno Petra Kažimíra objavilo aj v kauze Mýtnik. Už vtedy, tvrdil, že Kažimír musí ísť "dole," A uviedol aj možnosti, ako na to. "Krokov je viac, ktoré sú možné, Nechcem zatiaľ všetko prezrádzať,” spresnil podľa Ereport Kremský to, ako vidí situáciu.

"Je podozrivý z toho, že toleroval, kryl, prípadne aj podporoval túto obrovskú korupciu. Je čas povedať, že takéhoto človeka nechceme mať ako šéfa NBS,” uviedol vo videu zverejnenom na sociálnej sieti Kremský, ktorý navrhne uznesenie na zasadnutí finančného výboru. Ereport uvádza, že vyzve vládu, aby ho odvolala, aby navrhla prezidentke Zuzane Čaputovej odvolanie Kažimíra.

Juraj Blanár: Slovo hanba je slabý výraz. Heger je submisívny neschopák
"Slovo hanba je slabý výraz. Toto nemôže jeden premiér zvrchovaného štátu prejsť len tak mlčaním. Ostáva mi len smutné konštatovanie, že premiér Eduard Heger opätovne ukázal svoju submisivitu, neschopnosť zastupovať a viesť Slovensko. Bohužiaľ pre... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Vrah na rohu ulice o morálke káže?

Pravá ruka Igora Matoviča, Peter Kremský by mohol a mal natočiť vyjadrenie aj k Matovičovej minulosti, ktorá je v silnom kontraste s jeho súčasnosťou. Veď v roku 2017 polícia informovala, že Igor Matovič spôsobil štátu škodu vo výške viac ako pol milióna eur tým, že pri predaji svojej firmy regionPress krátil dane. „Matovičovým právnym zástupcom bol v tej dobe Daniel Lipšic,“ píše portál Pravda v článku z roku 2017. Ako to teda je? Vrah na rohu ulice o morálke káže?

Zemanova diagnóza už je známa: Senát bude požadovať prenesenie právomocí!
Diagnóza českého prezidenta je vonku! Miloš Zeman trpí pečeňovou encefalopatiou, ktorú spôsobuje cirhóza pečene. S odvolaním sa na informované zdroje to v stredu oznámil Deník N, z ktorého cituje webový spravodajský portál... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Diana Zaťková