Vláda aj túto zimu zrazí cestovný ruch na kolená. Zase chýbajú informácie
13 | 10 | 2021 I Ján Papuga
S blížiacou sa zimou sa lyžiarske strediská pripravujú na sezónu. Dúfajú, že sa im podarí vynahradiť minuloročné straty. To je však na úrovni želania, informujú noviny.sk.

Pripravujú sa najmä hotely a iné ubytovacie zariadenia. Nikto však nevie, v akom režime budú fungovať. Túto neistotu cítia aj turisti, preto nie je z ich strany záujem o rezervácie. „Musíme byť pripravení na negatívny scenár, aj keď verím, že k nemu nedôjde,“ povedal riaditeľ jedného z hotelov na Štrbskom plese, Jozef Bendžala.

Veľkým problémom je aj to, že ľudia v posledných rokoch čoraz častejšie vyhľadávajú svahy mimo Slovenska. Tento trend môže byť ešte posilnený v prípade, že sa zavedú prísne opatrenia. Dozaista to súvisí aj s tým, že dovolenka v slovenských veľhorách nepatrí k najlacnejším. A to sa asi v súvislosti s minuloročnými stratami nezmení.

Sulík sa vysmieva Kollárovým vyhrážkam. Servilnosť SAS je však tragikomická
Vyhrážky hnutia Sme rodina o odchode z koalície vníma minister hospodárstva Richard Sulík (SAS) ako niečo, čo sa veľmi často opakuje a stráca pôsobivosť a účinok, píše TA3. Verí, že nejde len o Kollárov populizmus. Pričom strana SAS slúži od... Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Ďalšie straty v prevádzkach a rezortoch môžu byť likvidačné. Vláda sa namiesto toho zvíja vo vlastných problémoch a konfliktoch. Je už štandardom, že nevie na niekoľko mesiacov dopredu pripraviť jasné stratégie a pravidlá. V tomto závažnom probléme sa však ani hlavný hygienik neangažuje. Krach cestovného ruchu a miestnej ekonomiky môže mať dosah na celý štát.