Paul McCartney označil The Rolling Stones ako "bluesovú kryciu skupinu"
13 | 10 | 2021 I Denis Merva

„Nie som si istý, či to mám povedať, ale sú to bluesové krycie kapely, presne také sú Stones,“ povedal Paul McCartney zo skupiny The Beatles v nedávnom rozhovore.





Anglický spevák a skladateľ Paul McCartney má hneď niekoľko názorov na skupinu The Rolling Stones. V nedávnom rozhovore pre The New Yorker označila 79-ročná hudobná ikona rockovú skupinu Micka Jaggera za „bluesovú kryciu skupinu“. „Nie som si istý, či to mám povedať, ale sú to bluesové krycie kapely, presne také sú Stones,“ povedal v rozhovore McCartney.



Beatles alebo Stones?

„Myslím, že naša sieť bola obsadená o niečo širšie ako ich,“ pokračoval v narážke na veľmi populárne a eklektické hudobné štýly skupiny The Beatles. 78-ročný skladateľ skupiny Stones má však svoj vlastný názor, pokiaľ ide o dlhoročnú debatu medzi hudobnými fanúšikmi Beatles alebo Stones.




V apríli 2020 sa Jagger spolu so svojim kolegom z kapely Keithom Richardsom zúčastnili v šou Zane Lowe v Apple Music, aby propagovali novú hudbu. Počas šou sa podelil o svoj vlastný názor na to, ako sa jeho kapela stavia až po The Beatles. „Jedna kapela našťastie stále hrá na štadiónoch a tá druhá kapela neexistuje,“ povedal vtedy Jagger. Jeho komentár nasledoval po McCartneyho vystúpení v The Howard Stern Show, počas ktorého povedal americkému hlásateľovi Howardovi Sternovi, že „Beatles boli lepší“ ako Stones.

Zdroj/youtube(@The Rolling Stones)



Kto zapríčinil rozpad kapely?

McCartney má v posledných dňoch naozaj čo zdieľať. V samostatnom rozhovore pre BBC tento týždeň sa vyjadril aj k rozpadu skupiny The Beatles v roku 1970. Rozchod „podnietil“ John Lennon a nie on, ako sa predtým hovorilo. „Rozpadnutie skupiny som nepodnietil ja, bol to náš Johnny,“ prezradil Paul McCartney anketárovi Johnovi Wilsonovi. „Nie som osoba, ktorá podnecovala rozpad kapely.“




„Išlo skutočne o to, že John začal nový život s Yoko Onovou a chcel ležať týždeň v Amsterdame v pokoji, kvôli mieru. Bolo to najťažšie obdobie môjho života, “dodala neskôr hudobná legenda. „Toto bola moja kapela, toto bola moja práca, toto bol môj život,“ povedal. „Chcel som, aby to pokračovalo. Myslel som si, že robíme celkom dobré veci ako Abbey Road alebo Let It Be, naozaj som si myslel, že by sme mohli pokračovať.“

The Beatles / Facebook (The Beatles)


Felix Slováček prekonal mŕtvicu!
Známy český muzikant Felix Slováček prezradil, že mu do mozgu putovala krvná zrazenina. Informoval Aha.cz Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Denis Merva