Genocída slovenskej hudby? To snáď nemyslíte vážne pani ministerka!
13 | 10 | 2021 I Denis Merva

Ministerka Milanová stále dokáže prekvapiť svojou vlastnou predstavivosťou, žiaľ väčšinou to vedie k úplnému fiasku. Tentokrát sa snaží pomôcť slovenskej kultúre, ktorá je na tom naozaj biedne. Informovala o tom Ľubica Laššáková na svojom profile facebooku.


V novom mediálnom zákone, v ktorom ministerka navrhuje zrušenie povinnosti vysielať 25 percent slovenských hudobných diel pre súkromnoprávnych vysielateľov. Umelcov, ktorí ako tak prežívali z tantiémy, chce ministerka doslova pochovať tým, že odstaví aj ich posledný príjem. Odmieta komunikovať so skupinami na danú tematiku a potom doslova príde s niečím nepochopiteľným, nad otázkou "Prečo?" sa už občas ťažko zamýšľať. Pripomeňme si ako pani ministerka nezvládla časy pandémie, doslova sa vykašľala na 2 percentá, ktoré mali slúžiť na obnovu kultúry z plánu obnovy.
Ďalší z nezmyselných nápadov

Teraz ministerka prichádza opäť s ďalším nezmyselným nápadom, ktorý poškodzuje predovšetkým domácich umelcov. A to aj napriek tomu, že uvedené zavedenie kvót výrazne pomohlo novým slovenským umelcom presadiť sa na trhu a tiež, že ľudia podľa prieskumu počúvajú v rádiách radšej slovenskú hudbu. Milanová zlyháva a stráca doslova ľudskosť, nevie sa absolútne vcítiť do slovenskej kultúry. Bolo by dobré pred unáhlenými rozhodnutiami ministerky pozrieť sa na kultúru ostatných štátov, ktorí si kultúru zaručene chránia, a tak až následne konať. Prípadne by bolo na mieste stretnúť sa so skupinami umelcov a prediskutovať zásadné rozhodnutia. Pani ministerka, my to nazývame doslova genocídou slovenskej kultúry a slovenských hudobníkov.

Píše v statuse na sociálnej sieti jej predchodkyňa v úrade - Ľubica Laššáková.

Nová zábava na nete: Takto vtipkári okomentovali odchody Borisa Kollára! (FOTO)
Tí mu teda naložili! Strana Sme rodina sa ústami svojho predsedu už viackrát vyjadrila, že opustí koalíciu. Vlastne vyhrážky odchodom od Borisa Kollára sú už na dennom programe. Nie je divu, že si ho ľudia na internete tvrdo podali! Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Diana Zaťková