Fico k obvineniu Kažimíra: vymyslené nezmysly, príbehy deda Jahodu. Spomínal aj Lipšica
13 | 10 | 2021 I Petra Demková

Robert Fico sa postavil pred novinárov a vyjadril sa k obvineniu voči Petrovi Kažimírovi. Asi neprekvapí, že podľa Fica je za všetkým opäť raz Daniel Lipšic. Ten podľa neho zakrýva kauzou guvernéra NB to, že pomáha Plačkovej.   



Fico stojí za Kažimírom

Robert Fico sa na tlačovej besede ktorú strana Smer zorganizovala zastal Petra Kažimíra. A to napriek tomu, ako na rovinu povedal, že Kažimír ho politicky zradil. Líder Smeru bez okolkov povedal, že Kažimír bol jedným zo strojcov odtrhnutia sa krídla okolo Pellegriniho od Smeru.

Podľa Fica sú obvinenia Kažimíra vymyslenými nezmyslami a „príbehmi deda Jahodu“. Upozornil, že obvinenie podáva Špeciálna prokuratúra, čo je neštandardné. Fico sa pýta, prečo to tak je. Odpovedá, že je to tak preto, že za Špeciálnou prokuratúrou je Daniel Lipšic.

Zsuzsová si vypočula verdikt! Proti TOMUTO rozhodnutiu už nie je možné odvolanie
Nechvalne známa Alena Zsuzsová sa predsa dočkala spravodlivosti! Najvyšší súd (NS) ju dnes totiž právoplatne odsúdil na 21 rokov basy. Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Za všetkým hľadaj Lipšica

Podľa Fica sa Lipšic len snaží zakryť svoje prešľapy a posledný z nich je ten okolo Zuzany Plačkovej, ktorej podľa Fica dopomohol na slobodu práve Lipšic.  Úrad špeciálnej prokuratúry totiž stiahol sťažnosť proti nevzatiu niektorých osôb do väzby, ktoré sú obvinené v drogovej kauze. Súčasťou drogového gangu je podľa obvinení aj Zuzana Plačková s manželom.

Líder Smeru následne upozornil, že tak ako v mnohých súčasných prípadoch vysokopostavených ľudí, aj v prípade Petra Kažimíra všetko stojí na kajúcnikovi. V tomto prípade Františkovi Imreczem. Fico upozorňuje, že na prokurátora D. Kováčika použili kajúcnika Makóa a na P. Kažimíra kajúcnika F. Imreczeho.
Vláda obviňuje vždy, keď má problém

Bývalý premiér je zvedavý, koho ide vláda navrhnúť na pozíciu guvernéra Národnej banky. „Nevidíte súvislosti?“ pýta sa. „Ďalší vymyslený prípad s pomocou kajúcnika,“ približuje Fico.

„Musím sa za neho (Kažimíra) ľudsky postaviť. Toto devastuje trestné právo, kvalitu dokazovania, to ako by mal vyzerať právny systém,“ varuje líder Smeru. „Vytiahli z klobúka človeka, ktorý sa volá Peter Kažimír. O mesiac vytiahnu z klobúka Pellegriniho,“ predpovedá.

Podľa Fica toto robí súčasná vláda vždy keď majú problém. Obviní niekoho z bývalej vlády. Momentálne má vláda problémy so zvyšovaním cien energií a so škandalóznym stiahnutím sťažnosti v prospech Plačkovej.

SMER- SD organizuje protesty, Pellegrini zo strachu mlčí! (VIDEO)
SMER- SD zvoláva na protesty a Pellegrini asi zo strachu mlčí. Z pokoja ho zjavne nevyrušuje ani obvinenia jeho najbližších Žigu a najnovšie aj Kažimíra. Nielenže sa ich bojí zastať, ale ako nedávno uviedol predseda SNS A. Danko, sa potichu nádeja,... Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová