Sulík sa vysmieva Kollárovým vyhrážkam. Servilnosť SAS je však tragikomická
12 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Vyhrážky hnutia Sme rodina o odchode z koalície vníma minister hospodárstva Richard Sulík (SAS) ako niečo, čo sa veľmi často opakuje a stráca pôsobivosť a účinok, píše TA3. Verí, že nejde len o Kollárov populizmus. Pričom strana SAS slúži od začiatku Matovičovi ako fackovací panák.


Sulík sa naváža do Kollárovho vyhlásenia, že radšej odíde z vlády, akoby mal hlasovať za reformu súdnictva a zdravotníctva. „Neviem, aké dôvody Borisa Kollára k tomu viedli. Nechcem o nich ani špekulovať, chcem dúfať, že to nie je lacný populizmus, narýchlo sa niekomu zapáčiť,“ povedal. To, že reformu súdnictva Sme rodina nepodporí, počul prvý raz.

Kurzovo odstúpenie naši politici ignorujú. Nemajú úctu ani k sebe, ani k Slovákom
Rakúsky kancelár Sebastian Kurz oznámil svoju rezignáciu. Na tlačovej konferencii uviedol: „Moja krajina je dôležitejšia ako moja osoba.“ Odstúpil z dôvodu, že je aj proti nemu vedené vyšetrovanie zo strany rakúskej protikorupčnej prokuratúry.... Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Sme rodina prehlasujeme

V prípade, že by kollárovci nepodporili reformu zdravotníctva, Sulík hovorí, že by ich bez problémov prehlasovali. Ak by reformu nevetovali.

Kollár na pondelkovom brífingu vo Vranove nad Topľou vyhlásil, že hnutie nepodporí reformu nemocníc a súdov v aktuálnej podobe. Kritizoval aj plánované zlúčenie tamojšieho okresného súdu s humenským. Povedal tiež, že rušením nemocníc sa môžu tieto regióny ešte viac vyľudniť. Pripomenul pritom programové vyhlásenie vlády, ktoré hovorí o podpore takýchto regiónov.

SAS zatvára oči pred nezmyslami

V súčasnej koalícii sa nedá povedať, čo je horšie. Upozorňovať na drastické zmeny na Slovensku aj za cenu odchodu z koalície? Alebo zatvárať oči pred úplnými nezmyslami z dielne OĽaNO, ako to robí servilný Richard Sulík a strana SAS? A tým sa ako strana ekonómov prizerá bezbrehému plytvaniu financiami. Možno práve SAS by vzkriesila svoje hodnoty reálnym odchodom z vlády.

Priama demokracia - vôľa národa
Na aktuálnej schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky sa konajú rozpravy o tzv. hodnotových témach, ktoré sú už pravidelnou témou slovenského parlamentu. Z tých najvýraznejších by som spomenul práva pre homosexuálov a zákaz nedeľného... Čítať ďalej
07 | 10 | 2021 | Ján Papuga