ŠOK! Guvernér národnej banky Peter Kažimír obvinený z korupcie!
12 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Špeciálna prokuratúra obvinila bývalého ministra financií a guvernéra národnej banky Petra Kažimíra z podplácania. Obvinenie má súvisieť s úplatkom pre vtedajšieho šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho, informujú Aktuality.sk.








Guvernér Národnej banky Slovenska a bývalý minister financií Peter Kažimír čelí obvineniu z korupcie. Obvinenie vzniesol priamo Úrad špeciálnej prokuratúry. Pre Aktuality.sk to potvrdilo viacero nezávislých zdrojov.

Obvinenie má súvisieť s daňovými konaniami. Kažimír údajne zohral úlohu kuriéra a priniesol vtedajšiemu šéfovi finančnej správy Františkovi Imreczemu úplatok asi 50-tisíc eur. Vypovedá o tom Imrecze, ktorý spolupracuje s políciou.

Kažimír sa funkcie ujal v roku 2019, keď odišiel z pozície ministra financií. Ako guvernér má mandát do 1. júna 2025.

Chmelár: Slováci si zbrojenie neželajú!
Eduard Chmelár prichádza s podporou dôležitej iniciatívy.Politológ Chmelár vychádza z podnetu pápeža Františka. Ten počas návštevy na Slovensku vyslovil myšlienku, že "Naše prežité dejiny pozývajú Slovensko, aby bolo poslom v srdci Európy."... Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Eka Balašková


Kauza Mýtnik

Meno guvernéra NBS sa spomínalo aj v súvislosti s miliónovými zákazkami na Finančnej správe. Od júna je totiž obvinený jeho dlhoročný kamarát - architekt Miroslav Slahučka. Mal prijať úplatok vo výčke až 150 tisíc eur.

Kažimírovo ministerstvo financií sa malo postarať o príslušné rozpočtové opatrenie k plánovanému dodatku. Súčasný guvernér NBS to opakovane rezolútne odmietol a hovoril o „zjavnej lži“.

Krok Maďarska v súvislosti s pôdou je dôležitý pre korektné vzťahy, tvrdí Heger
Slovenský premiér Eduard Heger je rád, že vláda Maďarska zrušila uznesenie o nákupe poľnohospodárskej pôdy v susedných krajinách. Je to podľa neho dôležité pre budovanie vzájomných a korektných vzťahov. V stanovisku deklaroval pokračovanie... Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR