Napriek arogantnému výsmechu a mediálnemu lynču diskusia o covide bude!
12 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Iniciatíva Hovorme spolu sa preslávila tým, že by chce otvoriť širokospektrálnu diskusiu odborníkov o covid 19 a o opatreniach proti tejto chorobe. Autormi iniciatívy sú bratia Matyinkovci, ktorí sa venujú hudbe. To bolo aj príčinou ich výsmechu: Hudobníci sa vyjadrujú k epidémii! Ich hlavným zámerom však je, aby nezneli v médiách len jednostranné názory politicky exponovaných odborníkov. Ale aby bola odborná diskusia objektívna. Najmä v stave, keď sa objavujú závažné protinázory k mainstreamovej propagande za dotácie na vládne reklamy. A vyjadrenia odborníkov, ktorí sú neraz finančne závislí od korporácií produkujúcich vakcíny.


Hovorme spolu na svojich stránkach www.hovormespolu.eu oznámila, že diskusia o opatreniach bude. Aj keď na ňu nezareagovala verejnoprávna televízia. Tá by zo zákona mala poskytovať vyvážené názory. No iniciatívu Matyinkovcov odignorovala, ako aj iné médiá. Preto stále počúvame tie isté frázy o epidémii covidu.

Výzvu k vyváženej diskusii mienkotvorné médiá arogantne odignorovali
Iniciátori výzvy Hovorme spolu neuspeli so svojím otvoreným listom slovenskej verejnoprávnej (!) televízii so žiadosťou o vyvážené diskusie odborníkov z rôznych názorových prúdov. Takto by si mohol laik a občan vytvoriť reálnejšiu predstavu o... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Ján Papuga


Diskusia bude vysielaná online

Diskusia, na ktorú sa pozvali aj provládni odborníci, sa zrealizuje v réžii bratov Matyinkovcov. Bez pomoci médií. K svojmu zámeru spustili kampaň k dlhoočakávanej udalosti. Podľa nej sa budú prezentovať provládni odborníci aj ich oponenti. Predstavili k nej videospot. O menách pozvaných zatiaľ mlčia. Diskusia sa bude konať 28. 10. 2021 o 20.00, práve v deň, keď si pripomíname založenie Československej republiky. V súvislosti s tým treba pripomenúť, že české médiá pravidelne zobrazujú aj alternatívne názory. A tie sa neraz potvrdzujú.

Jednostrannosť informácií je rizikom pre zdravie

Diskusia o uvedenej téme je potrebná. Rezonuje tu už vyše roka. Sme svedkami toho, že informácie označované za hoaxy sa postupne potvrdzujú. Okrem toho sú obyvatelia neustále pod tlakom nútenia na očkovanie. No informácie o vedľajších účinkoch i fatálnych následkoch nie sú prezentované. Doposiaľ sa v reklamách na vakcínu neuvádza formulácia typu, že sa treba pred očkovaním poradiť s lekárom.

V oblastí zdravia nemôže fungovať propaganda. Pred epidémiou sa pravidelne upozorňovalo na opatrnosť aj pri dlho vyvíjaných a etablovaných liečivách. Diskusia Hovorme spolu by chcela túto jednostrannosť odstrániť. A ponechať na ľudskej bytosti, ako naloží so svojím zdravím. Aj na základe vyvážených informácií.

Sabaka sa priznal, že dostal sponzorské. Jeho vysvetlenie bolo trápne a potom úplne zmizlo
MUDr. Sabaka, veľký propagátor očkovania, znervóznel. Niekto totiž vysnoril, že dostal sponzorský dar od spoločnosti Tipos. V skratke povedané – od štátu. Na sociálnej sieti okamžite vyrukoval s obhajobou. Z nejakého neznámeho dôvodu však jeho... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Petra Demková