Generálna prokuratúra zamietla sťažnosť P. Kovaříka voči obvineniu
12 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Generálna prokuratúra (GP) SR zamietla sťažnosť bývalého policajného prezidenta Petra Kovaříka voči obvineniu, ktoré mu bolo vznesené. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré TASR poskytol hovorca GP SR Dalibor Skladan.


Sťažnosť ako nedôvodnú zamietla prokurátorka GP SR, v zastúpení generálneho prokurátora SR, uznesením z 29. septembra. "Dôvody tohto rozhodnutia vyplývajú z odôvodnenia uznesenia," spresnil pre TASR Skladan
"Nebola mi oficiálne doručená, ale od svojho obhajcu viem, že sťažnosť mi bola zamietnutá," povedal Kovařík v pondelok (11. 10.) pre TV Markíza.

Kovařík skončil na pozícii policajného prezidenta 15. septembra. Rozhodol sa tak po tom, ako ho na konci augusta obvinila Krajská prokuratúra v Bratislave zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Zmariť mal prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Z. a Petrom P. Kovařík obvinenie odmieta.

Heger je ako šašek. Kam ho postavia, tam stojí. No a čo, že pod zlou vlajkou...
Ponížili nás ako už dávno nikto. A náš PÁN premiér sa iba priblblo usmieval, že to sa stáva! Čo by asi povedali Maďari, keby sme namiesto ich vlajky vyvesili pri oficiálnej návšteve taliansku? Však aj na nej sú pruhy rovnakej farby ako majú... Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik