Alena Zs. a ďalší obvinení z objednávky vrážd prokurátorov zostávajú vo väzbe
12 | 10 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Alena Zs. a ďalší dvaja obvinení z objednávky vrážd v súčasnosti už generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a prokurátora Petra Šufliarskeho zostávajú vo väzbe. V utorok o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Potvrdila to právna zástupkyňa obvineného Darka D. Dagmar Matušková. Rozhodnutie nie je právoplatné.


"U všetkých obvinených aj u môjho klienta súd rozhodol o ponechaní vo väzbe z dôvodov, pre ktoré boli do väzby vzatí," spresnila Matušková. Podotkla, že Alena Zs. a Darko D. zostávajú vo väzbe pre obavy z úteku, pokračovania v trestnej činnosti a ovplyvňovania svedkov. Doplnila, že u Dušana K. kolúzne dôvody väzby pominuli už skôr.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v závere septembra na ŠTS v súvislosti s prípravou vrážd prokurátorov obžalobu na päť osôb - Mariana K., Alenu Zs., Tomáša Sz., Dušana K. a Darka D. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zs.
Žilinka a Šufliarsky v minulosti vyjadrili presvedčenie, že motívom objednávky bola ich práca a Lipšic je presvedčený, že objednávateľom bol podnikateľ Marian K. Prípravu vrážd vyšetroval najprv Úrad inšpekčnej služby, neskôr ho prebrala Národná kriminálna agentúra.

Kolíková chce diskusiu. Ustúpi Kollár aj tentokrát?
Po ďalšom ráznom vyjadrení predsedu hnutia Sme rodina a predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Borisa Kollára sa ozvala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SAS). Podľa TA3 s ním chce diskutovať o reforme súdnictva, ktorú Kollár... Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Ján Papuga