Poslanec Smeru Kéry o českých voľbách: K moci sa dostal pravicový zlepenec
10 | 10 | 2021 I TASR
Poslanec Smeru a predseda Zahraničného výboru NR SR Marián Kéry sa vyjadril k výsledkom českých parlamentných volieb. Podľa neho sa v Česku k moci dostal pravicový zlepenec, informuje TASR.

Kéry je na pochybách, ako "nesúrodá koalícia" prevedie Česko ťažkými časmi. Zlepence strán, ako tvrdí, väčšinou nezvyknú dlho vydržať. "A vôbec, ani to, že je niekto profesor, z neho nerobí vopred úspešného premiéra a politika," podotkol.

Mimoparlamentná strana Hlas-SD, ktorej líder je poslanec NR SR a bývalý premiér Peter Pellegrini, zablahoželala víťazovi volieb, ktorý podľa nej vzišiel zo slobodných demokratických volieb.

"Mrzí nás osud českej sociálnej demokracie, ktorá nezískala dostatočný počet hlasov na vstup do parlamentu, čo z hľadiska rozloženia síl znamená, že sociálno-demokratické hodnoty nemá kto presadzovať v českom parlamente," skonštatovala strana. Z hľadiska slovensko-českých vzťahov verí, že sa aj s novou vládou budú naďalej intenzívne rozvíjať na prospech oboch národov.

TAKTO chce OĽaNO pomáhať ženám? Matky nemôžu sprevádzať deti v nemocnici!
A máme tu ďalší rozkol v koalícii! Tentoraz je dôvodom návrh zákona, aby dieťa mohlo mať v nemocnici pri sebe aj sprevádzajúcu osobu. Do vlasov si skočili poslanci z SaS a OĽaNO. Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Diana Zaťková