Od populistov cez pirátov až k agentom: Víťazi a porazení v Čechách podľa Lenča
10 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová
"Niekde tečie šampanské potokom, niekde sa ronia slzy. Inde sa kujú pikle, aby sa mohlo naďalej škodiť. Je odvolené, sčítané, začína politika," píše na sociálnej sieti politológ Jozef Lenč. A svojsky hodnotí "víťazov" aj "porazených" v českých parlamentných voľbách. 
Od populistov cez pirátov až k agentom

Rebríček víťazov podľa Lenča.  "Na prvom mieste sa umiestnila koalícia SPOLU a s ňou i politológia prof. Fiala, ktorý opakovane tvrdil, že ide vyhrať voľby, čo sa podarilo, ale že sa stane premiérom, to však už v rukách nemá, píše Lenč. Na druhom mieste sa umiestnila strana STAN, ktorá podľa Lenča istým spôsobom využila naivitu Pirátov a systém preferenčných hlasov. "Tretí sú POPULISTI, ktorí majú nezanedbateľné postavenie v parlamente a sú ochotní, spolu so svojím prezidentom, kedykoľvek útočiť na princípy demokracie," končí hodnotenie rebríčka víťazov profesor Lenč.

Rebríček porazených vidí nasledovne: Na prvom mieste sa podľa Lenča v rebríčku porazených umiestnila tradičná ĽAVICA, ktorú nahradila populistická národnesocialistická "lúza." Na druhom mieste porazených sú v Lenčovej tabuľke PIRÁTI, ktorí podľa neho pohoreli na vlastnej naivite. A tretie miesto medzi porazenými obsadili AGENT BUREŠ. A k tretiemu miestu dodáva: "Ak je v polomŕtvom Zemanovi aspoň kúsok toho politika zo začiatku 90. rokov."

Obchodník s vodkou Heger sa rozplýva nad rakúskou politickou kultúrou. Vo vlastnej vláde má svinčík
10 | 10 | 2021 | TASR

Škodiť štátu a mstiť sa občanom sa stále môže

Lenč si myslí, že voľby ukázali, že byť v koalícii sa oplatí, ak zvolíte tu správnu koalíciu. "Avšak optimizmus či oslavy víťazov by mali počkať až potom, ako sa v nedeľu o 11- tej uskutoční stretnutie s Babišom a ako sa v najbližších dňoch zachová prezident. "Škodiť štátu a mstiť sa občanom stále môže, viď jeho rozhodnutie z roku 2017 a vyhlásenia z pred volieb," píše Lenč v závere príspevku.

Hamran má naivné predstavy, ktoré políciu môžu zdevastovať, myslí si Andor Šándor
09 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová