Obchodník s vodkou Heger sa rozplýva nad rakúskou politickou kultúrou. Vo vlastnej vláde má svinčík
10 | 10 | 2021 I TASR
Obchodník s vodkou, potulný kazateľ a teraz dokonca aj premiér Eduard Heger sa rozplýva nad politickou kultúrou v Rakúsku. Ospevuje rozhodnutie rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza odstúpiť. Vo vlastnej vláde však toleruje svinčík.

Podľa správy TASR Heger sa vyjadril k odstúpeniu Kurza na Twitteri. "Chcel by som poďakovať Sebastianovi Kurzovi za to, že sa našim krajinám darilo v posledných mesiacoch výborne spolupracovať. Rakúsko preukázalo vysokú úroveň politickej kultúry a potvrdilo, že dôsledne dodržiava demokratické zásady a princípy právneho štátu," uviedol Heger.

Premiér však toleruje vo vlastnej vláde ministra vnútra Romana Mikulca, podozrivého z korupcie či kontaktov s mafiánom Matejom Zemanom. Heger takisto toleruje policajného prezidenta Hamrana, ktorý nielen ospevuje trestne stíhaných vyšetrovateľov Čurillu, Ďurku a spol., ale ich dokonca ani len nepostavil mimo výkonu služby. Čurilla a Ďurka sú pritom podozriví zo závažnej trestnej činnosti.

Heger ospevuje rakúsku politickú kultúru. No v jeho vláde sedí minister financií Matovič, ktorý ani len netuší, aký vysoký je slovenský dlh a nemá páru o výške schodku štátneho rozpočtu. V Hegerovej vláde sedí vicepremiérka Remišová, ktorá netuší, akú má Slovensko sadzbu DPH. Ministrom obrany je Naď, ktorý nadáva občanom do opíc.

Heger má vo vláde ministerku spravodlivosti Kolíkovú. V jej žalári za doposiaľ neobjasnených okolností prišiel o život generál Milan Lučanský. Kedy začne potulný obchodník s vodkou hovoriť aj o slovenskej politickej kultúre?

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz odstúpil v sobotu večer po tom, ako ho prokuratúra označila za podozrivého v prípade vyšetrovania korupcie. Konzervatívny politik sa podľa vlastných slov presunie na post šéfa poslaneckého klubu svojej Rakúskej ľudovej strany (ÖVP), pričom za svojho nástupcu navrhuje ministra zahraničných vecí Alexandra Schallenberga.

Doležal na rovinu: Načo hovoriť o smart doprave, keď ešte nemáme ani diaľnicu z Bratislavy do Košíc!
Je smiešne hovoriť o smart doprave, keď na Slovensku nemáme hotovú ani základnú infraštruktúru. Presne takto sa vyjadril minister dopravy a výstavby Andrej Doležal počas diskusie na Tatra Summite v paneli o doprave. Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Diana Zaťková