Harabin z obvinenia vyšiel ako kráľ! Za vyzývanie na nenosenie rúšok pred súd nepôjde
10 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Tvrdý odporca nosenia rúšok a aj očkovania to vyhral na celej čiare! Bývalý sudca sa pred súd nepostaví. Štefanovi Harabinovi zrušili obvinenie za to, že verejne vyzýval na nenosenie rúšok.



Nanajvýš pokuta

Podľa prokurátora nešlo o trestný čin, ale len priestupok. Kauza, pre ktorú dokonca po bývalom prezidentskom kandidátovi vyhlásili pátranie, sa tak môže skončiť iba pokutou. Televízii Markíza to potvrdila bratislavská krajská prokuratúra.

Bývalý šéf justície na minuloročných novembrových protestoch povzbudzoval ľudí, aby nerešpektovali nariadenia hygienikov. Vynieslo mu to trestné stíhanie z prečinu porušovania povinností a podnecovania.
Nevedeli ho nájsť

Najvtipnejšie na tom celom bolo, že polícia mu dlho nevedela obvinenie doručiť, hoci sa vôbec neskrýval. Nakoniec bolo po bývalom sudcovi v apríli vyhlásené pátranie. I keď novinári nemali žiadny problém Harabina nájsť, zdá sa, že pre príslušníkov polície bol v tom čase nezastihnuteľný.

Po rôznych peripetiách sa k Harabinovi dostali až po niekoľkých dňoch. Bývalý neúspešný prezidentský kandidát podal voči obvineniu sťažnosť a prokurátor mu dal ešte v júni za pravdu.

Harabin to zabil: Sme naozaj ako také sliepky? (VIDEO)
Vakcíny mali byť záchranou planéty pred koronavírusom. Postačovať mali dve dávky, u niektorých jedna, a svet bude zachránený. Že to tak nie je vieme aj na príklade mnohých štátov na celom svete. Teraz sa o tom presviedčajú i... Čítať ďalej
06 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Iba priestupok

Prípad tak polícia posunula regionálnemu Úradu verejného zdravotníctva v Bratislave, aby začal konanie o priestupku. Harabinovi tak hrozí maximálne pokuta.

„Ja o tom nič neviem. Ako ma mohli pokutovať, keď som nič nespáchal? Je to nulitné. Prokurátor to tomu policajtovi otrepal o hlavu," vyjadril sa Harabin. Zároveň tvrdí, že problém má naopak policajt, ktorý ho dal do pátrania a údajne ho trestne stíhajú.

Bývalému šéfovi Najvyššieho súdu SR hrozí pokuta do výšky 1659 eur. Úrad verejného zdravotníctva mu ju môže podľa zákona uložiť až do dvoch rokov od spáchania priestupku.

Štefan Harabin exkluzívne pre Hlavný denník: Lipšic sa mal vylúčiť
Redakcia hlavného denníka zaslala doktorovi Štefanovi Harabinovi ako znalcovi práva tri otázky. Obratom sme dostali na ne odpovede. Čítať ďalej
20 | 09 | 2021 | Ivan Brožík