Belousovová: Českí politici si neuvedomili, že pre svoju nenažranosť obetovali budúcnosť štátu
10 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

České voľby sledovali azda všetci naši politici. Aj tí bývalí. Patrí medzi nich i Anna Belousovová, bývalá šéfka národniarov a dnes predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť. Aj ona Čechov varuje, že to, čo tam budú mať oni my u nás už máme.


Ľavica v Čechách utrpela doslova debakel a do parlamentu sa dostali strany, ktoré sľubovali zmenu. Tú nám sľubovali súčasní koaliční politici aj u nás a všetci vieme ako to dopadlo, a ak to u nás teraz vyzerá. Pred rovnakým scenárom varuje v statuse aj expolitička Anna Belousovová.
Česko sa vo voľbách vybralo „slovenskou cestou“

„Obyčajne to bývalo tak, že politický vývoj v Čechách vždy predbiehal vývoj na Slovensku. Tentokrát je to naopak. To, čo sa udialo v českých parlamentných voľbách, máme my na Slovensku už druhý rok,“ skonštatovala hneď v úvode Belousovová, podľa ktorej sa Česko sa vybralo „slovenskou cestou“, ba aj príčiny prehry vládnucich strán sú podobné. „Vládne strany si to pokazili hlavne sami a ich protivníkom potom stačilo len urobiť ten posledný ťuk, aby spadli ako hrušky zo svojich vládnych pozícii,“ myslí si expolitička.



„Korupčné kauzy a škandály si nikto vymýšľať nemusel, robili ich sami. A to je na tom to najsmutnejšie. Ani českí politici si neuvedomili, že pre svoju nenažratosť hazardovali a vlastne už aj obetovali smerovanie a budúcnosť štátu...,“ píše Belousovová, podľa ktorej teraz stačí už len zmena na poste prezidenta a dielo skazy je dokonané. „Nepochybujem, že istá ambasáda už má nachystaného kandidáta. Niečo v štýle česká Čaputová sa iste nájde. A bude vymalováno!“ končí svoj status Belousovové známym  českým konštatovaním.

Od populistov cez pirátov až k agentom: Víťazi a porazení v Čechách podľa Lenča
10 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová