Aby bola švanda: Francúzskeho tínedžera zatkli za používanie covid passu prezidenta Macrona
10 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Francúzsky mladík bol zatknutý a pokutovaný za pokus o vstup do nemocnice s covid passom. No nie hocijakým! Údaje na zdravotnom preukaze patrili prezidentovi Emmanuelovi Macronovi, informuje portál RT.



Len tak pre zábavu

S covid passom v ruke sa mladý Francúz snažil dostať do nemocnice pomocou údajov zo zdravotného preukazu prezidenta Emmanuela Macrona, ktoré boli zverejnené na internete. Povedal, že sa za prezidenta vydáva „len tak pre zábavu“.




Tento 19-ročný mladík ukázal Macronov QR kód pri dverách nemocnice v Marseille začiatkom tohto týždňa, ale ochrankárov neoklamal. Tí mu síce dovolili vstúpiť, no zavolali políciu. Podľa viacerých informácií francúzskych médií bol tínedžer zatknutý a umiestnený do policajnej väzby.
Dostal pokutu

Neskôr bol prepustený a dostal pokutu za „predloženie zdravotného dokladu patriaceho tretej strane“. Tínedžer údajne povedal, že nemá vlastný „preukaz zdravia“ a rozhodol sa použiť prezidentove údaje „len tak pre zábavu“.

Globálna štúdia: Covid dohnal ďalších 50 miliónov ľudí na psychiatriu!
Pandémia koronavírusu v minulom roku zvýšila záťaž na depresívne a úzkostné poruchy vo viac ako 200 krajinách. Tvrdí to nová štúdia, podľa ktorej vplyv Covid-19 zvýšil počet ľudí s depresiou takmer o tretinu. O téme informuje portál... Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Údaje unikli

Údaje Macrona unikli na internet minulý mesiac spolu s údajmi premiéra Jeana Castexa, ktoré boli naskenované z novinárskej fotografie. Prezidentove údaje vraj vyniesol zdravotnícky pracovník s prístupom k vládnej databáze očkovaní. Po únikoch sa začalo vyšetrovanie a QR kódy Macrona a Castexu boli deaktivované.
Kontroverzný systém

Francúzsky systém „preukazu zdravia“, ktorý bol zavedený v lete, vyžaduje, aby občania predložili dôkaz o očkovaní alebo negatívny test na koronavírus. Systém sa ukázal byť kontroverzný a tisíce demonštrantov zaplavili ulice Paríža a ďalších veľkých miest takmer každý víkend od jeho zavedenia.

Nemecký Inštitút R. Kocha (RKI) zavádza a šíri nepravdivé údaje o efektívnosti očkovania
10 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová