Sobotné ráno bolo miestami až rekordne studené
09 | 10 | 2021 I TASR
Sobotné ráno bolo na Slovensku studené, ojedinele až rekordne. Teplota miestami klesla až na mínus päť stupňov Celzia. Podľa TASR o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Po okraji mohutnej tlakovej výše sa do našej oblasti od východu dostal studený vzduch. V ňom sa v noci vyjasnilo a v lokalitách so slabým vetrom najmä na strednom a východnom Slovensku sa aj výrazne ochladilo. Ojedinele až na mínus päť stupňov Celzia. SHMÚ najnižšie teploty v sobotu ráno zaznamenal vo Vernári (-5,5 stupňa Celzia), v Červenom Kláštore a v obci Huty (-5,4 stupňa Celzia), v Liptovskej Tepličke (-5,2 stupňa Celzia) a v obciach Ihľany a Torysky (-5 stupňov Celzia).

"Chladno nebolo len v horských dolinách, ale aj vo Východoslovenskej nížine. Stanica Orechová zaznamenala mráz -1,1 stupňa Celzia. Na niektorých staniciach bol dokonca prekonaný aj rekord minimálnej teploty platný pre dnešný deň, napríklad stanice Červený Kláštor, Liesek. Aj nedeľné ráno (10. 10.) bude studené," spresnil SHMÚ.

Nekonečný príbeh parkovania v Bratislave
Každý majiteľ auta žijúci v Bratislave už sa chystal na spoplatnenie parkovania, čo ide ruka v ruke s online registráciou Tá mala fungovať už od začiatku tohto mesiaca, no termín sa odkladá. Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Eka Balašková