Denisa Saková: Vláda chce odvolávať ľudí z funkcií, ignoruje aj podmienky Európskej komisie (video)
09 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

"Vláda chce bezdôvodne odvolávať ľudí z funkcií, čím ignoruje aj podmienky Európskej komisie." Citát Denisa Saková. Exministerka dodáva, že "už počas môjho pôsobenia na ministerstve vnútra bolo jednou z podmienok Európskej komisie odpolitizovať štátnu správu.


"Je neprípustné, aby vláda v súčasnej situácii nielenže nereflektovala požiadavky slovenskej spoločnosti a ignorovala tiež Európsku úniu." Píše bývalá ministerka vnútra na sociálnej sieti.
Čistky a previerky

"Prijatím poslaneckého návrhu vláda začne mať možnosť odvolávať bezdôvodne stovky ľudí z pracovných miest. Na ktoré začne dosadzovať svojich politických nominantov." tvrdí Denisa Saková.



D. Saková: Voľba policajného prezidenta bude presný opak apolitickosti
Voľba nového prezidenta Policajného zboru bude presný opak apolitickosti. Nezaradená poslankyňa a exministerka vnútra pôsobiaca v mimoparlamentnom Hlase-SD Denisa Saková to uviedla v reakcii na legislatívny návrh koaličných poslancov, aby... Čítať ďalej
05 | 10 | 2021 | TASR

Kvalifikácia nič neznamená, stačí stranícka knižka

Nepripomína vám to Biľakovskú éeru? Ale nechajme "hovoriť" Denisu Sakovú: "Rovnako pripomínam, že politickými čistkami a dosadzovaním svojich ľudí na všetkých stupňoch úradoch až po ministerstvá vláda znižuje kvalifikačné kritériá. Zdôrazňujem, že na týchto funkciách musia byť profesionáli a odborníci s kvalifikačnými predpokladmi. Ktorí prejdú riadnym a transparentným výberovým konaním."
Politizovanie Policajného zboru SR

V inom statuse na sociálnej sieti Denisa saková aktuálne píše: "Z vyjadrení dočasného policajného prezidenta Štefana Hamrana na dnešnej tlačovej konferencii plynie jasný cieľ, ktorý opakujem už niekoľko týždňov, a to je politizácia policajného zboru."

"Je neprípustné, aby policajný prezident nerešpektoval zákony Slovenskej republiky a nerešpektoval svoje vlastné vyjadrenia o morálne čistých policajtoch. Dnes ukázal, že ignoruje trestné právo a to tak, že bez rozhodnutia krajskej prokuratúry je rozhodnutý vrátiť štyroch obvinených vyšetrovateľov späť do ich funkcií."

"Aj napriek tomu, že z uznesenia o obvinení je známe, že títo policajti svojou činnosťou fabrikovali dôkazy voči svojim kolegom z inšpekcie a koordinovali svoju činnosť priamo s ministerstvom vnútra a úradom špeciálnej prokuratúry." Konštatuje na sociálnej sieti Denisa Saková.

(Medzititulky red. HD.)

Saková: Hanlivo nazvať prácu policajtov inšpekčnej služby, je absolútne dno
Bývalá ministerka vnútra, Denisa Saková, je rozčarovaná. Z Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR sa stal podľa nej fackovací panák. Na sociálnej sieti uviedla, že plne podporuje vyhlásenie vyšetrovateľov a operatívcov inšpekčnej služby.... Čítať ďalej
21 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová