Český prezident Zeman: Volebné koalície sú podvod. Zajtra prvého prijmem Babiša
09 | 10 | 2021 I TASR
Český prezident Miloš Zeman sa už pred voľbami vyjadril jasne. Volebné koalície považuje za podvod. Aj preto zrejme zajtra doobeda prvého prijme v prezidentskej rezidencii predsedu vlády a hnutia ANO Andreja Babiša. O vývoji v ČR informuje TASR.

Český prezident Miloš Zeman prijme v nedeľu pred poludním predsedu hnutia ANO a premiéra Andreja Babiša, uviedol v sobotu pre portál iDnes.cz prezidentov hovorca Jiří Ovčáček. Pražský hrad podľa neho tiež pripravuje Zemanovo vyhlásenie, ktoré zverejnia v nedeľu na webe a sociálnych sieťach.

Schôdzka s Babišom podľa hovorcu prebehne o 11.00 h na zámku v Lánoch. Hoci bola vopred plánovaná, nebolo jasné, či bude možná vzhľadom na prezidentov zdravotný stav, pre ktorý Zeman zrušil účasť v nedeľňajšej povolebnej televíznej diskusii.

Zeman už skôr povedal, že zostavením vlády poverí šéfa najsilnejšej parlamentnej strany. Koalície označil za podvod na voličoch. Jeho ďalšie kroky nie sú jasné aj s ohľadom na jeho zdravotný stav, ktorý mu neumožnil hlasovať vo volebnej miestnosti. Hrad tiež tento týždeň oznámil, že ruší aj ďalší Zemanov program, dodáva iDNES.cz.

Česko: Voľby tesne vyhral zlepenec SPOLU pred ANO. ČSSD a komunisti mimo parlamentu
09 | 10 | 2021 | TASR