Už sú zase v sebe. Zrušme ministerstvo hospodárstva, vracia úder Krajniak
07 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Netrvalo dlho a na nápad Richarda Sulíka, ministerstva hospodárstva za SAS, reagoval Milan Krajniak, minister práce (Sme rodina). Sulík sa vyjadril, že treba zrušiť úrady práce, že štát by nemal hľadať občanom zamestnanie. Krajniak na sociálnej sieti, cez ktoré, zdá sa, naša vláda vládne, uviedol, že lepším krokom by bolo zrušenie ministerstva hospodárstva. Informoval o tom portál slovensko.hnonline.sk.  


Po dnešnom rokovaní vlády Sulík vyhlásil, že v súčasnosti si už vie každý nájsť zamestnanie sám. „Mám nádej, že nastal čas, že budeme robiť aj odvážnejšie rozhodnutia. Napríklad, že zrušíme úrady práce.“ 

Krajniak oponoval, že riadenie energetiky by mohol prebrať rezort financií a výstavu Expo v Dubaji môže zabezpečovať ministerstvo dopravy. Tým je ministerstvo hospodárstva zbytočné a možno ho zrušiť. Zároveň upozornil, že úrady práce mali podnikateľom vyplatiť viac ako 2,5 miliardy eur, i keď oblasť podnikania patrí do pôsobnosti Sulíkovho ministerstva hospodárstva. Okrem toho úrady práce pomáhali rezortu školstva v gescii SAS vyplácať pomoc pre školy.

V školstve vznikne ďalšia inštitúcia. Bude prínosom?
Minister školstva Mgr. Branislav Gröhling oznámil, že vznikne nová inštitúcia Národný inštitút vzdelávania a mládeže, ktorý má byť bližšie učiteľom. Má transformovať niektoré školské inštitúcie do jednej. Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Ján Papuga


Napriek uvedeným vyhláseniam sa nič nemení na situácii, že byrokracia na Slovensku rastie a neustále sa utvárajú nové úrady, komisie, inštitúcie.